Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

12 serveringer for 239 kr.: Caféministeriet præsenterer nyt grønt koncept

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Caféministeriet
Foto: Caféministeriet

Vegetar-mad er ikke, hvad det har været …

OG HELDIGVIS FOR DET!

Spisestederne i Aalborg prioriterer heldigvis mere og mere det grønne køkken, og vegetarmad behøver ikke længere være et kedeligt alternativ til retterne med kød.

Der bliver tryllet med de grønne ingredienser rundt omkring i byens køkkener, og nu melder et af byens spisesteder sig for alvor ind i kampen om de grønne hjerter.

Nyt grønt koncept på udvalgte onsdage

Caféministeriet er – udover elskede caféklassikere – kendt for at lave flere konceptaftener i løbet af året, hvor de bl.a. tryller med tapas, kød, fritter og bearnaise all you can eat og meget mere.

Nu er de klar med Veggie Wednesdays, der som navnet antyder er seks helt særlige onsdage, hvor der er fokus på det grønne køkken.

“Vi lancerede allerede vores “Forårskøkken” sidste år, som faktisk også var et koncept uden kød – dog med fisk og skaldyr.

Det viste os bare, at kødet ikke behøver at være omdrejningspunktet, men at det grønne køkken faktisk appellerer bredt, både til vegetarer og folk, der bare gerne vil spise lidt grønnere,” forklarer ejer Martin Klyvø til MigogAalborg.

Han fortsætter:

"Hvis ikke vi skulle prøve konceptet af nu - hvornår så? Kød har aldrig været dyrere og mere klima-tungt, og folk har aldrig haft mere lyst til at spise sundt og grønt."

Billetsalget flyver derudad

Caféministeriet åbnede bookingen til Vegge Wednesdays torsdag, og noget tyder på, at du skal være hurtig, hvis du skal nå at smage på konceptet.

"Allerede nu, efter de første par dage, mærker vi en kæmpestor interesse for det, og billetsalget går stærkt," afslører Martin.

Men hvad kan du så se frem til?

Menuen er som følger:

Runde 1:

Puré af hokkaido med feta, ristede græskarkerner og naan brød.

Rødbedetatar med peberrodscreme og blodappelsin.

Risotto kugler med trøffelmayo.

Runde 2:

Symfoni af svampe med persilleolie, friskhakket persille og croutons.

Gulerodsterrin med lime/sennepscreme, syltede gulerodscrudité og limekaviar.

Quiche med kartoffel, mozzarella, rosmarin og spirer.

Runde 3:

Stegte pak choi med parmesan og pinjekerner.

Hot pot med stegte soya-enoki og grønt.

Blomkåls Mac’n cheese  med hasselnødder og forårsløg.

Runde 4:

Små tærtebunde med limecreme og pistacienødder.

Chokolademousse med saltede mandler, tørret hindbær og friske bær.

Rabarberkompot med makroner og fløde.

Borde kan bookes enten 17.30 eller 20.00 på følgende onsdage:

  • 5 oktober
  • 12 oktober
  • 19 oktober
  • 26 oktober
  • 2 november
  • 9 november

Du booker bord lige her.

Del artikel