Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

1109 testet positiv i lyntests: Smitten er lavest i Nordjylland

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Normalt er julen en tid, hvor vi gerne kører land og rige rundt for at besøge og samle os med dem, vi har kær.

Året 2020 blev på alle måder et år, hvor mange ting ikke er, som de plejer – heriblandt julen.

Corona-smitten er fortsat i omløb i hele landet, og derfor er der i løbet af december blevet oprettet flere testcentre, der lynhurtigt skal give borgere klar besked.

Der er både tale om offentlige tests, men også private virksomheder som Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink, der også har fået til opgave at stå for lyntests på statens regning.

I går blev der på landsplan foretaget 58.145 lyntests hos de fire private udbydere; 1109 af prøverne var positive, hvilket giver en samlet positivprocent på 1,91 %.

Dette er det hidtil laveste i de ti dage, hvor regeringens teststrategi har været fokuseret på lyntests.

Til Ekstrabladet fortæller ambulancedirektør fra Falck Jørgen Mieritz, at der er stor forskel på, hvordan smitten fordeler sig i lyntest.

“Vi har stadigvæk den højeste procentandel af smittede i hovedstaden og på Sjælland, mens det er lavest i Region Syddanmark og Region Nordjylland,” siger han.

Døgnåbent testcenter er populært

Den 18. december slog Gigantium dørene op til endnu et testcenter, der tilmed har åbent i døgndrift. Det kan du læse mere om her.

Det er værd at bemærke, at der også her er tale om en såkaldt antigentest, der er mindre præcis end de tests, der udføres via Region Nordjylland og TestCenter Danmark.

Det betyder, at man godt kan være smittet, selvom hurtigtesten viser noget andet. Derfor bør man ikke anvende en hurtigtest forud for et besøg hos en person i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19, fx et ældre familiemedlem, eller hvis man vil være helt sikker på, at man ikke er smittet.

Man bør ikke bruge antigentest, hvis man skal testes som nær kontakt til en smittet, eller hvis man har symptomer på COVID-19.

Du kan altid finde info på www.rn.dk/coronatest