11 år med Weber Grill Academy: Perfekt til dit næste firmaevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De varme måneder og dermed årets helt store grill-sæson nærmer sig med hastige skridt.

Grillning er dog efterhånden blevet en helårs-passion og hobby for mange, og på en ellers anonym industrivej i Nørresundby lever grill-lysten da også i stor stil året rundt.

Siden 2007 har man hos Weber Grill Academy dyrket grilloplevelsen og hjulpet grillere på alle niveauer og i alle aldre til at blive bedre til at grille.

Flere gange ugentligt danner grillakademiet ramme om nye spændende oplevelser med grillen i centrum.

Dette forår bliver bestemt ingen undtagelse. Som optakt til sommerens grillaftener på terrassen har Weber fokus på at tilbyde virksomheder og deres ansatte uforglemmelige teambuilding-oplevelser.

Teambuildingen udvikler deltagernes samarbejdsevner, giver masser af inspiration og gør alle bedre til at tilberede lækre grillretter, som man kan tilberede for familie og venner sommeren igennem.

Oplevelser for små og store virksomheder

Redaktionen har ved flere lejligheder haft fornøjelsen af at lægge vejen forbi Weber Grill Academy i Nørresundby, og dét at bevæge sig rundt i det store hus på Bøgildsmindevej har været en oplevelse i sig selv.

Mange gange om ugen er Weber Grill Academy vært ved forskellige unikke arrangementer, som byder på faglig og social udvikling mellem mennesker. I huset tilbydes både åbne grillkurser for private og firmaarrangementer såsom salgskickoffs, møder og fester.

Uanset om man er en stor eller mindre virksomhed, har Weber Grill Academy faciliteterne, der matcher kundernes ønsker og behov.

”Hos os har kunderne mulighed for at få skræddersyet de oplevelser, som de ønsker. Vi har rammerne; grillene, personalet og lokalerne, men det er helt op til virksomhederne, hvordan de skal avendes,” fortæller Pia Bie, som er Hospitality Manager hos Weber Grill Academy.

Og det er ikke kun os på redaktionen, som er blevet blæst omkuld af de af de smagfulde, inspirerende faciliteter.

Et sted man kommer tilbage

Claus Johansen, som er HR-chef hos Jutlander Bank, har ved flere lejligheder afholdt arrangementer med grillen i centrum.

”Jeg havde hørt godt om stedet via mit private netværk, så jeg bookede et arrangement for alle bankens ledere, cirka 60 personer,” fortæller Claus og fortsætter:

”Allerede inden vores besøg blev vi mødt af et meget serviceminded personale, som gerne hjalp med hele planlægningen af arrangementet.

Det var første gang, jeg selv skulle derud, og især omgivelserne overraskede mig. Jeg ser det som en stor fordel, at både det faglige og sociale kan afholdes under samme tag – på en sjov og anderledes måde.

Det er virkelig anbefalelsesværdigt at holde et virksomhedsarrangement på Weber Grill Academy, og vi kommer uden tvivl igen”.

Faglighed og gode oplevelser brænder igennem

Som både Claus Johansen og ordet ”Academy” antyder, er der selvfølgelig også et fagligt aspekt koblet til virksomhedsarrangementer, som afholdes her.

En del af arrangementet er typisk vejledning og undervisning fra Webers grillkokke. Men det perfekte stykke kød behøver langt fra at være det primære.

Andri Bergmann Eyvindsson er Manager for Weber og har med sine 10 års grillerfaring et godt fundament for at kunne videregive sin brændende kærlighed for mad over åben ild.

Han brænder dog i ligeså høj grad for, at gæsterne skal gå fra Weber Grill Academy med en god oplevelse.

”Én ting er at kunne grille kødet rigtigt, en anden er de relationer og minder, vores gæster skaber, når de besøger os herude. Jeg plejer at sige til gæsterne, at de meget gerne må være kreative med maden – det skal bare smage godt!” forklarer Andri med et grin:

”’Grillning er en uformel måde at være sammen på, og der er ingen forventninger om, at nogen kan mere end andre. Det handler i virkeligheden bare om at nyde duftene, smage på maden, snakke sammen og nyde oplevelsen af fællesskab og hygge”.

Kræs for den maskuline side 

Visionerne for Weber Grill Academy er nemme at få øje på: fællesskab, læring og inspiration. Og heldigvis er det også det indtryk, som gæsterne går derfra med.

Kristian Overbeck Sørensen, indehaver af Overbeck Staal ApS, har ved flere lejligheder besøgt Weber Grill Academy med sin virksomhed.

“Vi havde et ønske om at udvikle vores samarbejde og teamwork i virksomheden, og i den forbindelse faldt vi over Weber Grill Academy,” fortæller Kristian og fortsætter:

“Her dyrkede vi en anden form for fællesskab, som var med til at bringe os tættere sammen som kollegaer. Det er rent kræs for den ‘maskuline’ side af, hvad man har brug for, når der skal afstresses.

Vi har efterhånden deltaget i mere end fem arrangementer med forskellige temaer; Jul på grillen, Pizza på grill, Grill med røg etc. og vi er aldrig blevet skuffede. Alt fra personalet, kvaliteten af råvarerne, omgivelserne, konceptet er godt sammensat og intet er overladt til tilfældighederne.”

Så uanset om man brænder for at fremme kollegaernes grillkundskaber eller ønsker at nyde en unik dag med mulighed for stor faglighed og socialt samvær på en sjov og anderledes måde, har Weber Grill Academy de ideelle rammer.

Læs mere om Weber Grill Academy her.

VBs nye darling: Flæskestegsburger med sovs og jydenachos

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Har man boet i Aalborg, så kender man med al sandsynlighed også til Vestre Baadelaugs store og snaskede bøfsandwich, der i 2013 blev kåret til Danmarks bedste af slagsen.

Nu er Vestre Baadlaug så klar med sidste nye skud på havnen.

Frilandsgris og jyde-nachos

Det drejer sig om Vestre Baadelaugs helt nye darling – flæskestegsburger med dansk frilandsgris fra Slagter Carlsen i Støvring.

Den serveres med en økologisk briochebolle smurt med senneps-mayo, hjemmelavet rødkål og syltede agurker, hjemmelavet sovs og prikken over i’et – jydenachos med sovs a’parte, som de selv kalder det.

Er hjertet for det meste sat på den velkendte bøfsandwich, så skylder man sig selv at prøve flæskestegburgeren, der med sin tekstur og smag, garanterer, at mundvandet sætter i løb.

Både toppen og bunden består af den økologiske briochebolle, der er smurt med en lettere krydret senneps-mayo, som er med til at give sandwichen en pikant smag.

Mellem bollen findes det, det hele drejer sig om, nemlig flæskestegen. En mør steg, der gør sandwichen let at skære i spiselige bider, og med sprøde saltede flæskesvær, der giver perfekt balance.

Toppet med Danmarks mest kælne brune sovs

Ingen flæskestegssandwich uden surt, derfor afbalanceres den yderligere med Vestre Baadelaugs hjemmelavede rødkål og syltede agurker i overflod.

Slutteligt er burgeren toppet med restaurantens brune sovs, som blev kåret til Danmarks mest kælne brune sovs i november 2017 af Bøfsandwich-kongerne, der virkelig klæder flæskestegen, mayonnaisen og det sure.

Hvor tallerkenen normalt vil være prydet af pommes frites, har Vestre Baadelaug i stedet valgt at tilbehøret til flæsestegssandwichen er de sprødeste, lækreste og knasende hjemmelavet franske kartofler, som de selv kalder for jyde-nachos.

Tankerne ledes let på Taffels klassiske franske kartofler, men det kan man godt parkere. De når ikke Vestre Baadelaugs jydenachos til sokkeholderne, der er med rette bid og crunch.

Som hører sig til, serveres de franske kartofler også med en ekstra skål brun sovs, der er i så rigelige mængder, at det er muligt både at hælde ud over og dyppe i, samtidig med, at der er nok til også at toppe burgeren ekstra af med.

Inspireret af madblog

Idéen til de lækre jyde-nachos kommer fra madbloggen “Klidmoster” der i december sidste år, proklamerede at ”jydenachos med brun salsa” er julens treat.

Hos Vestre Baadelaug er det dog et treat, der ikke er sæson-bestemt, hvorfor det allerede nu er muligt at stikke hovedet forbi den populære restaurant, for at smage deres udgave.

Alle retter hos Vestre Baadelaug er gjort med største omhu, derfor står flæskestegen også klar, når køkkenet åbner klokken 16.30.

Den nye flæskestegsburger er et sikkert hit ,og man fristes til at sige, at hvis bøfsandwichen er kongen af den gamle lystbådehavn, så er en tronfølger så sandelig gået i land.

Buffalo skoene er tilbage: Aalborg-butik sælger allerede løs af dem

Skrevet af: Simone Vestergaard

En af 90’ernes største modetrends er tilbage efter godt 20 år.

Allerede i marts luftede MigogAalborg nyheden om, at Buffalo skoen muligvis var på vej tilbage i butikkerne.

Nu er det en realitet lige her i Aalborg.

De fleste af os husker dem. De store sko med den høje sål, som eksisterede i alle regnbuens farver. Enten elskede man dem, ellers hadede man dem.

De var et kæmpe hit fra midt 90’erne til de tidligere 00’ere – og datidens unge havde som minimum ét par af de hæsblæsende plateausko stående i skabet.

Var det på grund af datidens populære pigegruppe Spice Girls, eller dét at de lige øgede højden med små 10-12 centimeter?

Tiffany har som de første fået dem på hylderne

Én ting er sikkert.

Buffalo skoen er på mode igen, og tøjbutikken Tiffany i Bispensgade har, som de første forhandlere i Aalborg, fået skoen på hylderne.

“De højere såle er blevet en generel trend inden for sneakers, og her har Buffalo skoen måske været en inspirationskilde.

Skoen var jo super populær for mange år siden, og der er mange, som kan huske dem. De er ren nostalgi for os, der var unge i 90’erne. Vi har valgt at sælge dem, fordi vi tror på, at markedet er til det.

Vi fik dem i butikken i går, og vi har allerede solgt en god håndfuld.” fortæller indehaver af Tiffany, Kristine Ibsen, til MigogAalborg.

Modetendenser får nyt liv

Den populære plateausko var én af tidens helt store trends, og meget har ændret sig siden.

Det ses ofte, at modebranchens store stilfænomener får nyt liv mange år efter.

Trompetbukserne, denim sættet, croptoppen, trenchcoaten, ruskindsnederdelen og heldragten.  Trends der alle har været fremme i enten 70’erne, 90’erne eller 00’erne – og nu er de på mode igen.

Buffalo skoen har fået en 2018 opgradering og er blevet nyfortolket til de nye generationer, der af gode grunde ikke var født i 90’erne.

“Der er mange i den unge generation, som ikke har oplevet plateauskoen. Så på den måde tror jeg, at de kan få nyt liv. Vi forhandler dem i beige, negro og blanco.

Og de er faktisk en god mellemting mellem sneakers og støvler – de passer jo til det danske vejr.” afslutter Kristine.

Hvis du vil med på moden, og genfinde de fede 90’er, så kan du læse mere om skoen her.

Karneval i stormvejr: Reklamestunt vækker vrede

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Sådan ser plakaterne ud i Aalborgs bybillede. Her er annonce-klistermærket dog røget af.
Sådan ser plakaterne ud i Aalborgs bybillede. Her er annonce-klistermærket dog røget af.

Søndag eftermiddag kunne vi her på MigogAalborg fortælle, at Skals Production og Aalborg Karneval er gået sammen om at afholde det vildeste gyser-event i oktober.

Der har været massiv interesse for den vilde gyseroplevelse. MigogAalborgs Facebook-opslag om eventet har indtil videre givet 12.500 kommentarer, og det er dermed et af de mest kommenterede indlæg, vi nogensinde har haft.

Men den store interesse stopper bestemt ikke her. Aalborg Karneval er kommet i massiv modvind efter de mandag middag lavede følgende opslag på Facebook:

Opslaget er en reklame for gyser-eventet, men måden det er kommunikeret på, har for alvor fået nordjyderne til tasterne.

Selvom der står “Annonce” på billedet, og arrangørerne bag står som afsendere, er “eftersøgningen” alligevel lavet så realistisk, at mange er blevet stødt af reklamefremstødet:

MigogAalborg har fanget talsmand for Aalborg Karneval, Mette Bugge til en kommentar på reklamestuntet.

Hvad var jeres overvejelser omkring den her “efterlysning”?

“Vores fornemmeste opgave som Aalborg Karneval er at kigge på årets gang og både dække det mørke og det lyse. Under den årlige karnevalsfest hylder vi den lyse del af livet, hvor fokus er på kærlighed og fællesskab.

Nu hvor Halloween nærmer sig har vi tænkt, hvordan vi kan involvere folk på en anden måde og dække den mere dystre og mørke side af livet. Det at savne og miste er en del af livscyklussen, og derfor vil vi gerne invitere folk til at være en del af sådan en historie.”

Nu har reaktioner overvejende været meget negative og kritiske. Hvordan forholder i jer til de reaktioner?

“Vi har aldrig haft en hensigt om at støde folk. Det har været vores mål at skabe en dialog og en debat omkring det at savne. Vi er en forening, som formidler kultur og inviterer folk til at deltage i et fællesskab. Det kan da helt sikkert diskuteres, om vi kunne have gjort det anderledes, men vi står ved den måde, som vi har valgt at udbrede budskabet på i år.

Vi vil hellere end gerne diskutere med folk, og vi følger løbende med i kommentarerne og tager dialogen.

Da vi annoncerede Twerk Queen som karnevalsdronning var kommentarerne også meget hårde.

Men i Aalborg Karneval skal vi kunne stå inde for at lave det lidt skæve og anderledes. Vi vil gerne skabe en dialog om tingene og være en platform, hvor folk kan udtrykke sig, tale stilling og diskutere – både når det gælder de glade og lyse sider af livet, og de triste og mørke.”

Sådan ser det ud på Vesterbro i Aalborg i dag.

I skrivende stund har opslaget fået mere end 460 delinger, 352 reaktioner og ikke mindst 515 kommentarer, hvor størstedelen er meget negative over for reklamefremstødet.

Selvom de fleste kommentarer er meget negative, er der også enkelte, som har reageret mere positivt på opslaget: