Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

1083 testet positiv i lyntests: I dag åbner døgnåbent testcenter i Gigantium

Af Emil Kjær Jørgensen

Op mod jul vil omkring 12.000 nordjyder dagligt kunne få foretaget en offentlig coronatest i Region Nordjylland, men derudover har de private virksomheder Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink fået til opgave at stå for lyntest på statens regning.

Det er blandt blevet muligt at lade sig teste helt uden beregning ved Aalborg Lufthavn, og i dag åbnede så endnu et stort testcenter i Aalborg i Gigantium, hvor man efter planen først har døgnåbent fra i morgen.

I dag har centeret i Gigantium åbent fra kl. 08.30 til 20.00, og i skrivende stund er der “Ingen ventetid” i det nye store testcenter. Du kan selv finde mere info her.

Falck har i forvejen et testcenter på Jørgen Berthelsens Vej 30 i Nørresundby, men på grund af stor efterspørgsel har man åbnet hele fire nye centre i henholdsvis Hjørring, Hobro, Thisted og Aalborg.

1083 positive på landsplan

Torsdag har man foretaget 35.557 lyntest på landsplan, hvor man har fundet 1083 positive tilfælde med coronavirus.

Det svarer til, at der blev fundet virus hos 3,05 procent af de testede.

De fire virksomheder skal samlet kunne udføre 100.000 lyntest om dagen, hvoraf Falck skal stå for halvdelen.

Det er værd at bemærke, at der er tale om en såkaldt antigentest, der er mindre præcis end de tests, der udføres via Region Nordjylland og TestCenter Danmark.

Det betyder, at man godt kan være smittet, selvom hurtigtesten viser noget andet. Derfor bør man ikke anvende en hurtigtest forud for et besøg hos en person i øget risiko for et alvorligt forløb ved COVID-19, fx et ældre familiemedlem eller hvis man vil være helt sikker på, at man ikke er smittet.

Man bør ikke bruge antigentest, hvis man skal testes som nær kontakt til en smittet, eller hvis man har symptomer på COVID-19.

Du kan altid finde info på www.rn.dk/coronatest