100 kvinder søges: Gigantisk Aalborg-kunstværk skal kunne ses fra et fly

Skrevet af: Michael Qureshi
Jorge Rodríguez–Geradas kunstværk
Jorge Rodríguez–Geradas kunstværk "Wish" i Belfast set fra luften. Foto credit: Jorge Rodríguez–Geradas officielle hjemmeside

KulturKANten har netop nu meldt ud, de starter et spændende nyt projekt, og de behøver hjælpen fra nordjyske kvinder i alderen 25-30 år.

KulturKANten søger 100 nordjyske kvinder som vil være en del af et kæmpemæssigt ”Land-art” værk. Den cubansk-amerikanske kunstner Jorge Rodriguez-Gerada står bag projektet, og målet er, at værket skal kunne ses under indflyvningen til Aalborg og på Google Earth.

Man vil bruge billederne af 100 nordjyske kvinder til at danne et kæmpe motiv af en fiktiv kvinde. Kunstværket kommer til at hedde ”Ellen”, som er efter en karakter og kærlighedshistorie i den nordjyske forfatter Jens Smærup Sørensens slægtsroman ”Mærkedage”, der fik De Gyldne Laurbær og Weekendavisens litteraturpris i 2007.

Jorge Rodríguez–Geradas kunstværk "Wish" i Belfast set fra luften. Foto credit: Jorge Rodríguez–Geradas officielle hjemmeside
Jorge Rodríguez–Geradas kunstværk “Wish” i Belfast set fra luften. Foto credit: Jorge Rodríguez–Geradas officielle hjemmeside

De eneste krav til dem, der ønsker at deltage er, at de er kvinder og i alderen 25-30 år. Der bliver afholdt stor foto-session både d. 4. og 5. oktober på Kunsten.

Den 4. oktober kan man møde op mellem kl. 14-18, og d. 5. oktober kommer det til at foregå mellem kl. 16-20.

Man har store tanker omkring det nye kunstprojekt.

”Det er et virkeligt spændende projekt, hvor vi har en enestående mulighed for at arbejde sammen med en anerkendt kunstner om et unikt kunstværk, der i bogstavelig forstand kan få Nordjyllands kunst og kultur på verdenskortet. Her kan man tale om at præsentere kultur på nye arenaer.” fortæller Mads Duedahl, formand for den politiske styregruppe i KulturKANten, i KulturKANtens pressemeddelse.

Jorge Rodríguez–Geradas kunstvæk "Out of Many, One" i Washington DC set fra luften. Foto credit: Jorge Rodríguez–Geradas officielle hjemmeside
Jorge Rodríguez–Geradas kunstvæk “Out of Many, One” i Washington DC set fra luften. Foto credit: Jorge Rodríguez–Geradas officielle hjemmeside

Lige nu er man stadig ved at finde en passende lokation til kunstværket.

”Det er afgørende for oplevelsen af værket at det kommer til at kunne ses fra luften. Vi er ved at lokalisere et passende areal på ca.5-6 hektar, hvilket svarer til omkring 10-12 fodboldbaner! Nede på jorden kan man opleve værket som et stort anlæg med beplantning og hegnsforløb, der tilsammen danner det gigantiske motiv”, fortæller Claus René Pedersen, konsulent i KulturKANten, i samme pressemeddelelse.

Ønsker man som kvinde i alderen 25-30 år at deltage kan man tilmelde sig på mailen landart@aalborg.dk

Fik du læst?

Seks nordjyske toprestauranter laver torve-event i Aalborg

Officielt: Træningscentre og svømmehaller må åbne på mandag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi meddele, at Regeringen var klar til at åbne alle indendørs idrætsfaciliteter, som en del af genåbningens fase 3.

Og lørdag aften er de allerede nået til enighed med Folketingets partier.

Regeringen og Folketingets partier er netop blevet enige om at fremrykke åbningen af fitnesscentre, svømmehaller og legelande til 8. juni, oplyser Kulturministeriet.

“Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark.

Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer alle indendørs idræts- og fritidsfaciliteter:

Spillehaller, lege- og badelande

Svømmehaller

Sportshaller

Træningscentre

Kulturministeriet oplyser til TV 2, at der endnu ikke er udarbejdet retningslinjer for indendørs sportsaktiviteter, men at planen er, at de ligger klar mandag.

Fristende sommernyhed: Kom til rosé ad libitum på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Finder der noget bedre end et køligt glas rosé på en solbeskinnet terrasse?

Det skulle da lige være fri rosébar i 3 timer på en af byens bedste adresser.

Den hede sommerdrøm bliver til virkelighed på næste lørdag, d. 13/6, hvor man fra 15.30 – 18.30 kan nyde alt det rosé man vil for 299 kr.Aktuel.

Aktuel er et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke.

De har bl.a. en fuldstændig fabelagtig terrasse, og ikke mindst et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Men de våde varer, har de altså også fuldstændig styr på.

I går kunne vi skrive, at DMI regner med, at sommervarmen vender retur i næste uge – så det ligner en fuldstændig oplagt mulighed for at nyde lidt lækkert i glasset, godt vejr og (forhåbentlig) godt selskab.

Ejer Lars Helmuth lover, at fri rosébar vil være et tilbagevenende event i løbet af sommeren.

Men de gode nyheder stopper ikke der.

Aktuel er nemlig også klar med det nye koncept Terrassen.

Cocktailbar, DJ og fed stemning

En af byens bedste terrasser skal naturligvis udnyttes i det danske sommervejr, og på fredag den 12/6 fra klokken 15.30 er Aktuel klar med den første officiele udgave.

Vi kan blandt andet se frem til cocktailbar under ledelse af Dennis Messerschmidt, DJ Tom NeedleSplit og naturligvis også en fristende rosébar.

Vi spår et stensikkert sommerhit i Aalborg!

Alene i Vildmarken med et twist: DR søger nye deltagere

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Andreas Roosvall
Foto: Andreas Roosvall

Alene i Vildmarken er et af DR’s mest populære TV-programmer, og seersuccesen har indtil videre haft fire sæsoner på bagen.

Serien går i al sin enkelhed ud på, at 10 deltagere bliver overladt til sig selv i den norske vildmark, hvor de så skal forsøge at overleve så længe som muligt – med et minimum af hjælpemidler og uden kontakt med andre mennesker.

Rekorden i den danske udgave af programmet er 60 dage, og den har du nu mulighed for at slå.

DR og tv-produktionsselskabet United søger nemlig nye deltagere til programmet.

Sådan melder du dig til

Denne gang søger de faktisk nye makkerpar til ‘Alene i Vildmarken’, og det kan være par i alle mulige konstellationer, lige fra vennepar, brødre/søstre, fætre/kusiner, kæreste- og ægtepar, samt forældre/børn.

“Den yngste af jer skal være mindst 21 år – og I skal være stærk motiverede til et eventyr sammen. Som deltagere finder I selv mad, bygger jeres shelter og klarer jer ude i den rå natur,” skriver DR om kravene.

“I skal selv filme hinanden og jeres oplevelse; både når det går op og ned og fortælle om det til seerne.

Så har I modet og stædigheden til at holde ud, selv når forholdene kan blive svære, så hører vi gerne fra dig,” skriver de.

Hvis du har modet til at prøve kræfter med vildmarken, skal du sende en mail til alene@unitedtv.dk, hvor du fortæller om jer som makkerpar og jer selv og jeres erfaring med med vildmarken, samt jeres styrker og svagheder – hver for sig og sammen.