Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

Af Michael Qureshi
Arkiv-foto
Arkiv-foto

Det har været varmt siden maj. Nu er det så blevet endnu varmere!

Hedebølgen med afrikansk varme har ramt landet og i særdeleshed Nordjylland. Selv om man er et skarn, hvis man klager over varmen, så er det alligevel næsten for hedt til at lave noget som helst.

Derfor kommer vi problemerne i forkøbet. Vi har sat os med en kølig iskaffe i skyggen langs Havnefronten og kommer her med 10 bud på, hvad du kan foretage dig i Aalborg i en hedebølge.

GoBoat

Når det er varmt, så søger vi automatisk mod vandet. Her er det virkelig genialt, at GoBoat har etableret sig i Aalborg. Tag vennerne og en picnic-kurv under armen med den helt kølige hvidvin og iskolde øl med ud på Limfjorden. Med ClubAalborg sparer du lige nu penge, når du booker som medlem. Læs mere om det her

Der er plads til 8 personer, og normalprisen er 399 kr. den første time. Book her

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

 

Vestre Fjordpark

Det vi engang kendte som Friluftsbadet er virkelig blevet lækkert i sin 2018 version som Vestre Fjordpark. Der er mange flere lækre bademuligheder, og der findes adskillige aktiviteter derude. Så gør det heller ikke noget, at Café Salt laver nogle af Aalborgs bedste is.

Blandt andet den som de selv kalder for Aalborgs største isvaffel – tjek den ud her

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg
Foto: Dronefoto Nord

Streetfood

Det lufter lidt mere ude ved Aalborg Streetfood- The Lighthouse end på en restaurant inde i midtbyen. Der er stillet masser af borde og bænke op langs havnen, og portene er åbnet helt op, så man kan sidde i skygge inden for, mens man stadig kan nyde udsigten. Derudover fik de i sidste uge opstillet Aalborgs største udendørs legeland.

Tjek det ud her

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

Drik iskaffe

Det er aaalt for varmt til kaffe. Men så er den lækre iskaffe heldigvis et godt alternativ. I Aalborg gør flere af caféerne og isbutikkerne en ære ud af at lave en lækker velsmagende iskaffe. Vi har selvfølgelig i læsernes tjeneste testet 7 af de bedste, og man kunne jo gå i fodsporene på vores journalist og prøve dem alle de kommende dage.

Tjek vores iskaffe-guide her

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

Tag til Egholm

Vi skal ud til vandet igen. Fra Vestbyen kan man tage turen ud til Egholm: Den lille ø i Limfjorden med kun 50 beboere. Færgen sejler hver halve time fra tidlig morgen til sen aften, og overfartstiden er små 5 minutter.

Her kan I f.eks. gå en tur langs stranden, cykle øen rundt, nyde den skønne natur og hygge jer med en lille is.

Se sejlplan og priser her.

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg
Der er en fantastisk udsigt fra Kronborg på Egholm

Tour de Is

Når det er varmt, så vil vi have is. Heldigvis er der kommet rigtig mange gode isbutikker i byen. Guf & Kugler i Nibe blev kåret til Danmarks bedste ishus tidligere på året, og de er også startet i Slotsgade i Aalborg med et brag. De tilbyder blandt andet en morgenguffer til de morgenfriske – den kan du læse om her.

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

 

Pico Bello har også haft fart på siden åbningen for et par måneder siden. Flemming, manden bag isbutikken, har blandt andet introduceret os for romkugle-is og ikke mindst første sted i Aalborg med Bubble Waffles. Det elsker vi ham for!

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

 

Blandt de nye steder skal man heller ikke glemme Paradis Is, som altid holder tårnhøjt niveau, og laver frisk is hver eneste morgen. Som tidligere nævnt bør du heller ikke gå glip af at prøve Aalborgs største isvaffel på Café Salt.

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

Tirsdag var vi også en smut forbi Aalborg Streetfood – The Lighthouse. Her har boden Desserten præsenteret en nyhed.

Den kalder de for ChipWich, hvilket kort fortalt er en hjemmebagt cookie, der omfavner enten frugt eller frisk økologisk is fra Hansens Flødeis.

En rimelig lækker opgradering inden for sandwich-kategorien, hvis vi selv skal sige det. Læs om vores test her

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

 

Rosé på vinbarerne

Det er i den grad rosé O’ Clock i disse dage. Disse tropenætter skal naturligvis udnyttes, og gerne med iskold rosé. Der er rig mulighed for at tage på en slags Tour de rosé på flere af Aalborgs gode vinsteder. Man kunne passende starte på D’Wine Bar, der har noget af det bedste spanske vin.

Derfra videre til Douro Wine Bar i Danmarksgade, og hvis du er der om torsdagen, så kører de Sangria-buffet i hele juli.

På Boulevarden har du Vino Y Pintxos, og derfra kan du lige så godt smutte forbi hippe Helmuth Bar & Kitchen, som har høj kvalitet på drikkevarerne.

Napa i Vesterå er ud over café og restaurant også en vinbar. Her er der også fuld fokus på de lækre gode vine. Der er også en lille gårdhave, hvor man kan nyde sin rosé.

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

Klatreparken

Skal man klatre i 30 graders varme? Er I seriøse eller rosé-fulde inde på redaktionen? Vi forstår, hvis du undrer dig, men faktisk er Klatreparken et helt genialt udendørs sted i hedebølgen.

Den er komplet dækket af dejlige store træer med dejlig skygge overalt.

Parken byder på hele seks forskellige klatrebaner, der varierer i højde og sværhedsgrader. Her kan I altså selv beslutte, hvilken bane der passer allerbedst til jer.

Har man ikke lyst til at klatre, så er det selvfølgelig tilladt at kigge på og hygge sig i skoven omkring banerne eller i Skovhytten. Der kan købes drikkevarer og snacks i Klatreparken, men det er også tilladt at medbringe madpakke hjemmefra.

Se priser her.

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

Havnerundfart

Ud på vandet igen. Det er de færreste, som ved, at Aalborg har sin helt egen havnerundfart.

Man kan vælge mellem Mini Havne Cruise på 30 minutter, Havne Cruise på 1 time, Den Store Havne Cuise på 1,5 time samt Aftenturen på 2 timer.

På aftenturen kan man medbringe mad og drikke, for undervejs smider skipperen ankeret, så man kan sidde på Fjorden og nyde maden og ikke mindst udsigten til Aalborgs Havnefront.

MS Kysten sejler fra Strandvejen, lige ved Limfjordsbroen. Du kan se tider og priser her.

Limfjordsbro
Foto: Aalborg Kommune

 

Hesteskoen – badning ved Limfjorden

De fleste tager til Blokhus, Løkken eller Skagen når der er dømt strandtur. Men i Aalborg Øst byder Hesteskoen på en børnevenlig strand med lækkert sand og lavt vand som er ret børnevenlige forhold.

Der er virkelig tænkt på de mindste, og der er mulighed for at lege eller fiske efter rejer og krabber i fjorden.

Der er desuden anlagt en såkaldt snorkelsti, hvor man kan svømme langs et tov på ca. 100 meter, der er udspændt langs bunden. Langs tovet er der placeret forskellige poster, hvor man fx kan læse om dyre- og plantelivet i Limfjorden.

Har du børn og er I friske på at køre en lille tur, så er det også værd at besøge Danmarks største vandland i Fårup Sommerland. I denne sæson har de endda præsenteret en ret cool nyhed i bølgebassinet – det kan du læse mere om her

10 ting du kan lave i hedebølgen i Aalborg

Hvis du er frisk på at lege turist her i resten af Nordjylland, så er her også en række gode sommertips, hvor du kan opleve mange fede ting. Tjek dem ud her

Del artikel