Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Smag så meget vin du vil i 4 timer: Kæmpe vinfestival fejrer 10-års jubilæum

Af Sofie Bønnelykke Kirkegaard

For tiende gang afholdes den populære vinfestival arrangeret af Aalborg Håndboldklub i idrætshallen på Østre Alle 87.

Lørdag d. 30. april fra kl. 13.00-17.00 slås dørene op til fire timer i vinhimlen, og de mange udstillere har både rød-, hvid- og rosé- og portvin med, samt andre slags alkohol som eksempelvis gin eller whisky.

”Konceptet er, at man får et vinglas ved døren, og så har man mulighed for at gå rundt og smage vin fra minimum 12 vinimportører.

Derudover er der også delikatesser, hvor man blandt andet kan smage mundgodt fra lokale aktører som Aalborg Chokoladen, Nordjysk Kaffe, Othello Bageriet og flere andre,” fortæller formand for Aalborg Håndboldklub og medarrangør, Nicki Larsen.

Du kan blandt andet møde vinimportører fra Vin og Vin, Holte Vinlager og Douro Wine Bar.

Entré til Vinfestivalen koster 195 kr., og det kan være nødvendigt at sikre sig en billet allerede nu, hvilket kan gøres her.

”De sidste 8-10 år har vi ligget et sted mellem 400 og 600 gæster inklusive vores sponsorere, og nogle år har vi hurtigt måtte melde udsolgt,” fortæller Nicki Larsen.

Loungeområder og stemningsmusik

For at gøre oplevelsen endnu mere hyggelig, vil der være live-musik i hallen, som skal være med til at sætte stemningen, imens du smager på alt den fantastiske vin og delikatesser.

Til at nyde både vådt og tørt har Aalborg HK opstillet en masse borde, hvor du kan samles med venner eller familie.

Som noget helt nyt, vil der i år også være et loungeområde, hvor du kan slappe af med et godt glas vin.

”Vi har lavet nogle forskellige hyggeområder, hvor man kan få lidt ekstra forplejning eller bare sidde og nyde stemningen,” fortæller formand Nicki Larsen.

Du behøver absolut ikke vide alt om druer og områder for at lægge vejen forbi den populære Vinfestival.

”Nogle kommer for at smage en masse, mens andre kommer for at købe den gode vin til at tage med hjem.

Vi har besøgende helt fra 20 til 70 år, så det er et meget varierende publikum,” fortsætter Nicki Larsen.

Smag alt det vin du vil i 4 timer: Kæmpe vinfestival i Aalborg i weekenden

Liste over udstillere

Hovedparten af de mange udstillere holder til i Nordjylland, og vi har her samlet alle dem, som du allerede nu kan begynde at glæde dig til at møde.

Vinudstillere:

– Vin og Vin

– Holte Vinlager

– Exclusiva International Gourmet

– Hyggevin

– Nordjysk Vinimport

– Vinho

– Douro Wine Bar

– Mollvitz Mjød

– Vin og Specialiteter

– VYP eksklusive nydelser

– Wine By Linde

– Super Brugsen Vejgaard

 

Delikatesseudstillere

– Othello Bageriet

– Puks Delikatesser

– Nordjysk Kaffe

– Aalborg Chokoladen

– Super Brugsen Vejgaard

Forening med stort F

Man kan spørge sig selv, hvorfor en håndboldklub holder en Vinfestival?

Formand Nicki Larsen fortæller, at Aalborg HK har store drømme og ambitioner om at videreudvikle de mange talenter i klubben.

”Vi holder arrangementer for at skabe indtægt til at videreudvikle vores klub endnu mere. Det skal være til gavn for både vores ungdoms- og seniorspillere. Vi har en totalt spirende ungdomsafdeling og også en rigtig fin seniorafdeling, som vi selvfølgelig gerne vil videreudvikle på – og det kræver noget økonomi,” fortæller han.

”På dagen er der rigtig mange frivillige hjælpere fra vores klub, og det er en super god dag for alle parter. Men det er også tvingende nødvendigt med alle de frivillige kræfter, for at det hele kan køre,” forsætter han.

Ud over Vinfestivalen afholder Aalborg Håndboldklub hvert år to andre arrangementer i idrætshallen på Østre Alle: Kunstfestivalen Aalborg i Farver, som løb af stablen første weekend i marts og den populære Ølmesse, som finder sted d. 14. maj.

Første gang efter nedlukninger

Formand og medarrangør Nicki Larsen glæder sig til igen at kunne slå dørene op for vinentusiasterne efter et par hårde år for både arrangementer og sportslivet.

”Vi blev aflyst lige på målstregen i 2020. Vi havde planlagt det hele og var parate, men så måtte vi trykke på stopknappen. I 2021 valgte vi slet ikke at kigge ind i det, men nu er vi helt klar igen.

Forventningerne er, at vi får en rigtig god dag, hvor både udstillerne får noget ud af det, og gæsterne får en super god oplevelse. Vi håber også at korpset fra Aalborg HK får en god dag og selvfølgelig tjener nogle penge til vores forening, så vi kan videreudvikle den,” fortæller han.

Billetter til Vinfestivalen kan købes her

Desuden kan du med fordel følge med på Facebooksiden Aalborg HK’s Vinfestival og begivenheden Vinfestival 2022 – Aalborg HK, hvor du kan læse mere om arrangementet og holde dig opdateret på nyheder omkring dagen.

Hvad: Vinfestival 2022
Hvor: Idrætshallen Østre Allé, Østre Alle 87
Hvornår: 30. april fra kl 13.00-17.00