10 år med Aalborg-Chokoladen: John startede i en dobbelt-garage

Skrevet af: Michael Qureshi
John Aslak Jensen har været på en eventyrlig rejse med Aalborg Chokoladen i de første 10 år
John Aslak Jensen har været på en eventyrlig rejse med Aalborg Chokoladen i de første 10 år

Ude i et industrikvarter i Aalborg Øst gemmer der sig et lille mekka for dem med en sød tand.

Det er her, at den populære Aalborg Chokoladen bliver produceret. Det er ikke nogen kæmpe fabrikshal med sådan en gigantisk maskine, som man måske har set i Peter Pedal og Chokoladefabrikken.

Men produktionen er effektiv og produkterne er velsmagende. Hvad mere kan chokolade-direktør John Aslak Jensen bede om i en helt speciel oktober måned i virksomhedens historie?

Det er nu præcis 10 år siden, at John Aslak Jensen købte sig ind i Aalborg Chokoladen og satte gang i en eventyrlig rejse. Fra en lille dobbeltgarage i Aalborg til at deres produkter nu sælges overalt i landet og ikke mindst ud over grænserne.

Chokoladefabrikken er kommet langt i deres første årti med John i spidsen som ejer og direktør. Det lå ellers slet ikke i kortene, at John skulle på et chokolade-eventyr.

”Jeg var udlært kok og tjener og havde arbejdet mange år i restaurationsbranchen. Jeg gik faktisk med overvejelser om at købe Rosdahls, da min revisor på det tidspunkt spurgte, om jeg ikke kunne være interesseret i en chokoladefabrik. Min første indskydelse var sådan lidt;

Man køber da ikke bare en chokoladefabrik.”

Men det endte det rent faktisk med. Det krævede noget overtalelse, og det krævede, at John Aslak Jensen selv var med inde i produktionen og mærkede passionen boble indvendigt.

Aalborg Chokolade
Det er toplækkert chokolade, man kan købe fra Aalborg Chokoladen

Pludselig stod John med en chokolade-fabrik i en dobbelt-garage i Aalborg. Eventyrrejsen begyndte.

”Allerede i min første uge som direktør ringede Salling og lagde en ordre på 12.000 marcipanbrød. Så var vi ligesom i gang. Det gik stærkt lige pludselig. Vi begyndte at lave nogle chokolade-kurser, og hvis der havde været 20 på kursus, så snakkede de så godt om os i deres netværk, at der så mange dobbelt så mange, der pludselig kendte til os. Det var lidt som om, at ringene i vandet hele tiden blev større. Vi fik flere butikker på som forhandlere og flere virksomheder, som købte vores produkter som julegaver.

John Aslak Jensen er behageligt selskab at være i lokale med. Det gør så heller ikke noget, at der ofte er chokolade i hans nærvær.

”Jeg smager på chokolade hver eneste dag. Det er vigtigt, at vi får mange input til smag i chokoladen hver eneste dag. Men jeg løber meget, så det kan heldigvis ikke ses så tydeligt,” griner han, da det bemærkes, at han er ret fit i betragtning af, at han nærmest dagligt drukner i chokolade.



På rundtur i chokoladefabrikken fortæller direktøren, at de har fået koblet en ekstra lagerhal på. Fra dobbelt-garagen rykkede man videre til andre lokaler, og de blev hurtigt for små igen, så var det til den nuværende lokation for fire år siden.

Aalborg Chokoladen
Aalborg Chokoladens flagship-store på Kennedys Plads

Derudover udvidede virksomheden med en fysisk butik på Kennedys Plads. Det er ikke den, der trækker et stort overskud hjem, men den er alligevel vigtig for helheden.

”Den er blevet taget rigtig godt imod her i Aalborg. Vi bruger den som branding for vores egne produkter. Som vores helt eget show-room. Det er også her, at vi har chokolade-kurser for at gøre produkterne mere kendte.

Det er egentlig fantastisk, hvad sådan en kursus kan gøre for sammenholdet i en virksomhed. Det er jo alt fra lagermanden til direktøren til bogholderen, der er med, og der bliver pjattet og lavet god chokolade på sådan et kursus,” forklarer John Aslak Jensen.

Det er sjovt og anderledes at være direktør for en chokolade-fabrik, fortæller John. Især når han møder nye mennesker, der spørger ind til hans arbejde.

”De fleste mennesker elsker jo chokolade, så der kommer ofte sådan en sjov reaktion, når man fortæller, at man har en chokoladefabrik. Det er også lidt surrealistisk at tage et smut over til Sjælland og se, at de sælger Aalborg Chokoladen her. En af fordelene ved jobbet er, at jeg sætter ret meget præg på, hvad vi producerer. Vi laver eksempelvis ikke en chokolade, jeg ikke selv kan lide, så vi har ikke så meget med kokos, for det kan jeg ikke foredrage.”

John Aslak Jensen finder det lune smil frem. Det er tydeligt at mærke, at han elsker at fortælle om chokolade og har en enorm passion omkring det. Især når han skal forklare, hvad der definerer en god chokolade.

”Vi ligger jo i den lidt dyrere ende af chokolade, og så er det vigtigt, at man kan smage ingredienserne, og de ikke bare er en sammenkogt ret. I vores marcipan har vi 66 procent mandler, som er den højeste mandelmasse, du kan få.

Laver man billigt chokolade, så fjerner man oftest kakaosmør, og så er man i en helt anden boldgade. Hos os har vi naturligvis fokus på kvalitets kakaosmør. Vi forsøger at ramme en smag, så hver eneste bid gerne skulle være ren nydelse, og hvor man kan smage det ægte ved chokolade,” forklarer chokolade-direktøren.

Der er stort set ikke tid til at fejre deres jubilæum, for julen står for døren, og det er sammen med Påsken årets vigtigste sæson for Aalborg chokoladen.

”Julen er helt klart det største på året. Påsken er også stor, men den er mere koncentreret. Julen er lang, for den starter teoretisk allerede i foråret på messen Formland i Herning, hvor man skal ned og præsentere sine juleprodukter. Mange større virksomheder lægger også bestillinger på deres julegaver i foråret, for de vil gerne have styr på det hurtigt.

I år har vi lavet en kæmpe opgradering på julen, og vi er kommet med tre nye julekalendere. Vi har endelig fået en til børn, og vi har også koblet en til par på, så der er to stykker i hver låge. Vi lytter meget til vores kunder, og hvad de efterspørger,” forklarer John Aslak Jensen.

Aalborg Chokolade
Aalborg Chokoladen har fire julekalendere i år

Hans passion for chokolade har også smittet af på børnene. Han har tre. Frederik på 15 år, Katrine på 12 år og Carla på tre år. Mens den mindste er en god tester, så er de to ældste allerede i arbejde i virksomheden. Frederik som en slags vicevært og medhjælper på det praktiske. Katrine er allerede med i udviklingsprocessen af nye produkter.

”Det er fedt at ens børn, synes det er spændende, hvad man laver og interesserer sig for det. Katrine og jeg elsker at lave kage sammen. Jeg kan også komme hjem, hvor hun selv står derhjemme og tempererer chokoladen. Hun er også god til at lave chokolade-roser og alle mulige andre ting ud af chokolade.

Man kan mange ting med chokolade, hvis man blander det med glykose. Børnene deler lidt den passion for chokolade, som jeg har, og generelt bliver man også lidt bombarderet med det på både sociale medier og tv-programmer som bagedysten.”

Aalborg Chokoladen er fyldt ti år, og kan se frem til mange flere spændende år. Men det handler også om at følge med tiden.

”Vi har nogle ting i støbeskeen for de næste tre år. Det er vigtigt, at man bliver ved med at forny sig, men vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Selv om vi vokser, så skal kvaliteten og smagen stadig være den samme. Og så skal det stadig være sjovt. Ellers er jeg ikke med mere,” forklarer John Aslak Jensen.

Og sjovt, det var radio-programmerne med Chris og Chokoladefabrikken. Der hvor Chris hver eneste dag ringede ind til sin chef med en ny dårlig undskyldning for at blive hjemme.

Har John haft en Chris på sin chokoladefabrik?

”Aldrig. Og det kommer vi heller aldrig til. Men de var godt nok sjove de programmer,” siger John og slår en latter op.

Fik du læst?

Vil lave Danmarks bedste greasy burgere: Spændende restaurant åbner i Shoppen

Holy i Aalborg
Her er det Køkkenchef Jan Krogh (t.h.), der præsenterer lidt af menuen for ejeren, Ceraco Holdings chefkonsulent Jeanette Ulf Damsholt, og naboen biografchef Jan Ringtved. Foto: Svenn Hjartason

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

  • Formel 1 simulator
  • Cigarer
  • Rom
  • Hudpleje
  • Herreure
  • Brætspil
  • Biler
  • Motorcykler
  • Fjernstyrede biler
  • Metaldetektor
  • 3D-printere
  • E-sport
  • Droner
  • Custom Bikes
  • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.