10 år med Aalborg-Chokoladen: John startede i en dobbelt-garage

Skrevet af: Michael Qureshi

Ude i et industrikvarter i Aalborg Øst gemmer der sig et lille mekka for dem med en sød tand.

Det er her, at den populære Aalborg Chokoladen bliver produceret. Det er ikke nogen kæmpe fabrikshal med sådan en gigantisk maskine, som man måske har set i Peter Pedal og Chokoladefabrikken.

Men produktionen er effektiv og produkterne er velsmagende. Hvad mere kan chokolade-direktør John Aslak Jensen bede om i en helt speciel oktober måned i virksomhedens historie?

Det er nu præcis 10 år siden, at John Aslak Jensen købte sig ind i Aalborg Chokoladen og satte gang i en eventyrlig rejse. Fra en lille dobbeltgarage i Aalborg til at deres produkter nu sælges overalt i landet og ikke mindst ud over grænserne.

Chokoladefabrikken er kommet langt i deres første årti med John i spidsen som ejer og direktør. Det lå ellers slet ikke i kortene, at John skulle på et chokolade-eventyr.

”Jeg var udlært kok og tjener og havde arbejdet mange år i restaurationsbranchen. Jeg gik faktisk med overvejelser om at købe Rosdahls, da min revisor på det tidspunkt spurgte, om jeg ikke kunne være interesseret i en chokoladefabrik. Min første indskydelse var sådan lidt;

Man køber da ikke bare en chokoladefabrik.”

Men det endte det rent faktisk med. Det krævede noget overtalelse, og det krævede, at John Aslak Jensen selv var med inde i produktionen og mærkede passionen boble indvendigt.

Aalborg Chokolade
Det er toplækkert chokolade, man kan købe fra Aalborg Chokoladen

Pludselig stod John med en chokolade-fabrik i en dobbelt-garage i Aalborg. Eventyrrejsen begyndte.

”Allerede i min første uge som direktør ringede Salling og lagde en ordre på 12.000 marcipanbrød. Så var vi ligesom i gang. Det gik stærkt lige pludselig. Vi begyndte at lave nogle chokolade-kurser, og hvis der havde været 20 på kursus, så snakkede de så godt om os i deres netværk, at der så mange dobbelt så mange, der pludselig kendte til os. Det var lidt som om, at ringene i vandet hele tiden blev større. Vi fik flere butikker på som forhandlere og flere virksomheder, som købte vores produkter som julegaver.

John Aslak Jensen er behageligt selskab at være i lokale med. Det gør så heller ikke noget, at der ofte er chokolade i hans nærvær.

”Jeg smager på chokolade hver eneste dag. Det er vigtigt, at vi får mange input til smag i chokoladen hver eneste dag. Men jeg løber meget, så det kan heldigvis ikke ses så tydeligt,” griner han, da det bemærkes, at han er ret fit i betragtning af, at han nærmest dagligt drukner i chokolade.



På rundtur i chokoladefabrikken fortæller direktøren, at de har fået koblet en ekstra lagerhal på. Fra dobbelt-garagen rykkede man videre til andre lokaler, og de blev hurtigt for små igen, så var det til den nuværende lokation for fire år siden.

Aalborg Chokoladen
Aalborg Chokoladens flagship-store på Kennedys Plads

Derudover udvidede virksomheden med en fysisk butik på Kennedys Plads. Det er ikke den, der trækker et stort overskud hjem, men den er alligevel vigtig for helheden.

”Den er blevet taget rigtig godt imod her i Aalborg. Vi bruger den som branding for vores egne produkter. Som vores helt eget show-room. Det er også her, at vi har chokolade-kurser for at gøre produkterne mere kendte.

Det er egentlig fantastisk, hvad sådan en kursus kan gøre for sammenholdet i en virksomhed. Det er jo alt fra lagermanden til direktøren til bogholderen, der er med, og der bliver pjattet og lavet god chokolade på sådan et kursus,” forklarer John Aslak Jensen.

Det er sjovt og anderledes at være direktør for en chokolade-fabrik, fortæller John. Især når han møder nye mennesker, der spørger ind til hans arbejde.

”De fleste mennesker elsker jo chokolade, så der kommer ofte sådan en sjov reaktion, når man fortæller, at man har en chokoladefabrik. Det er også lidt surrealistisk at tage et smut over til Sjælland og se, at de sælger Aalborg Chokoladen her. En af fordelene ved jobbet er, at jeg sætter ret meget præg på, hvad vi producerer. Vi laver eksempelvis ikke en chokolade, jeg ikke selv kan lide, så vi har ikke så meget med kokos, for det kan jeg ikke foredrage.”

John Aslak Jensen finder det lune smil frem. Det er tydeligt at mærke, at han elsker at fortælle om chokolade og har en enorm passion omkring det. Især når han skal forklare, hvad der definerer en god chokolade.

”Vi ligger jo i den lidt dyrere ende af chokolade, og så er det vigtigt, at man kan smage ingredienserne, og de ikke bare er en sammenkogt ret. I vores marcipan har vi 66 procent mandler, som er den højeste mandelmasse, du kan få.

Laver man billigt chokolade, så fjerner man oftest kakaosmør, og så er man i en helt anden boldgade. Hos os har vi naturligvis fokus på kvalitets kakaosmør. Vi forsøger at ramme en smag, så hver eneste bid gerne skulle være ren nydelse, og hvor man kan smage det ægte ved chokolade,” forklarer chokolade-direktøren.

Der er stort set ikke tid til at fejre deres jubilæum, for julen står for døren, og det er sammen med Påsken årets vigtigste sæson for Aalborg chokoladen.

”Julen er helt klart det største på året. Påsken er også stor, men den er mere koncentreret. Julen er lang, for den starter teoretisk allerede i foråret på messen Formland i Herning, hvor man skal ned og præsentere sine juleprodukter. Mange større virksomheder lægger også bestillinger på deres julegaver i foråret, for de vil gerne have styr på det hurtigt.

I år har vi lavet en kæmpe opgradering på julen, og vi er kommet med tre nye julekalendere. Vi har endelig fået en til børn, og vi har også koblet en til par på, så der er to stykker i hver låge. Vi lytter meget til vores kunder, og hvad de efterspørger,” forklarer John Aslak Jensen.

Aalborg Chokolade
Aalborg Chokoladen har fire julekalendere i år

Hans passion for chokolade har også smittet af på børnene. Han har tre. Frederik på 15 år, Katrine på 12 år og Carla på tre år. Mens den mindste er en god tester, så er de to ældste allerede i arbejde i virksomheden. Frederik som en slags vicevært og medhjælper på det praktiske. Katrine er allerede med i udviklingsprocessen af nye produkter.

”Det er fedt at ens børn, synes det er spændende, hvad man laver og interesserer sig for det. Katrine og jeg elsker at lave kage sammen. Jeg kan også komme hjem, hvor hun selv står derhjemme og tempererer chokoladen. Hun er også god til at lave chokolade-roser og alle mulige andre ting ud af chokolade.

Man kan mange ting med chokolade, hvis man blander det med glykose. Børnene deler lidt den passion for chokolade, som jeg har, og generelt bliver man også lidt bombarderet med det på både sociale medier og tv-programmer som bagedysten.”

Aalborg Chokoladen er fyldt ti år, og kan se frem til mange flere spændende år. Men det handler også om at følge med tiden.

”Vi har nogle ting i støbeskeen for de næste tre år. Det er vigtigt, at man bliver ved med at forny sig, men vi går ikke på kompromis med kvaliteten. Selv om vi vokser, så skal kvaliteten og smagen stadig være den samme. Og så skal det stadig være sjovt. Ellers er jeg ikke med mere,” forklarer John Aslak Jensen.

Og sjovt, det var radio-programmerne med Chris og Chokoladefabrikken. Der hvor Chris hver eneste dag ringede ind til sin chef med en ny dårlig undskyldning for at blive hjemme.

Har John haft en Chris på sin chokoladefabrik?

”Aldrig. Og det kommer vi heller aldrig til. Men de var godt nok sjove de programmer,” siger John og slår en latter op.

Fik du læst?

Vil lave Danmarks bedste greasy burgere: Spændende restaurant åbner i Shoppen

Holy i Aalborg
Her er det Køkkenchef Jan Krogh (t.h.), der præsenterer lidt af menuen for ejeren, Ceraco Holdings chefkonsulent Jeanette Ulf Damsholt, og naboen biografchef Jan Ringtved. Foto: Svenn Hjartason

Burger Shack-kæden fylder fire år: Fejrer det med en menu for en halvtredser

Skrevet af: Michael Qureshi

For fire år siden åbnede den første restaurant i Frederiksgade i Aarhus – en lille hyggelig Shack med kig direkte ind i køkkenet og til den store grill, hvor flere end 1 million flammegrillede burgere er blevet til gennem årene.

Det er siden gået stærkt – og ikke mindst det sidste års tid.

I dag tæller Burger Shack-kæden hele 15 restauranter fordelt ikke kun i Jylland, men også på Fyn og siden sidste sommer også i København, hvor burger-scenen altid har været præget af hård konkurrence.

6 stjerner i to store medier

Burger Shack’s indtog i Carlsberg Byen gik da heller ikke ubemærket hen.

De fik både en 6-stjernet anmeldelse i Jyllands Posten og 6 hjerter fra Politiken.

Nu er det tid til at fejre fødselsdagen i Burger Shack-kæden heriblandt den i Østerågade på Nytorv i Aalborg. Det sker på mandag d. 24. februar, hvor man hele dagen kan få en Shack Burger Menu for kun 50 kr.

Menuen består af deres signatur-burger Shack Burger med en bøf sammensat af kød fra 3 prisvindende gårde, økologisk salat, tomat og løg i en lækker smørbagt bolle med det karakteristiske “The Shack”-brændemærke.

Dertil fritter af danske kartofler med friske krydderurter og hjemmerørt dip, og så naturligvis en sodavand.

Kæden oplyser, at man denne dag ikke kan forudbestille online eller på telefon.

Bæredygtighed i fokus

For Burger Shack er ikke kun pris og smag vigtig, men også tilgangen til at servere Danmarks bedste burger.

“For os betyder især bæredygtighed, dyrevelfærd og økologi rigtig meget.

Det håber vi også gæsterne bemærker, når de træder ind ad døren hos os, og når de sætter tænderne i vores burger,” fortæller direktør Christoffer No, og fortsætter:

“Det er vigtigt for os, at råvarerne er af ordentlig kvalitet. At køerne, har levet under ordentlige forhold, at råvarerne så vidt muligt er økologiske, og ikke mindst, at vi forholder os til, at den energi vi forbruger, og affald vi genererer også er bæredygtigt.”

I Aalborg åbnede Burger Shack 1. januar 2018, hvor de stod klar til at tage imod burgerfrådende aalborgensere efter nytårsfesten.

Her i byen har de også fået godt fodfæste, og blev i 2018 blandt andet kåret til Byens Bedste Burger til AALBORG AWARDS.

Glad for opbakning i Aalborg

“Vi er rigtig glade for den opbakning vi hver eneste dag mærker i Aalborg,” siger Christoffer No fra Burger Shack.

Hvad: Burger Shack 4 års fødselsdag
Hvor: Østerågade 18a
Hvornår: Mandag d. 24. februar kl. 11-21

Slå katten af tønden: Her er de største fastelavnsfester i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Halloween har stjålet lidt af billedet, så er Fastelavns stadig en af de mest elskede traditioner i Danmark.

I Aalborg er der naturligvis også godt gang i den til fastelavn.

Her i vinterferien, hvor børnene har fri fra skole, er der ekstra mange fastelavnsfester, hvor man kan klæde sig ud, slå katten af tønden og ikke mindst spise masser af fastelavnsboller.

Det hele sker primært i weekenden, men er man virkelig friske, så kan man nå flere af dem både lørdag og søndag.

Vi har samlet en guide over de bedste fastelavnsfester i og omkring byen lige her:

Fastelavnsfest i Aalborg City

Lørdag 22. februar kl. 10.00 afholder Aalborg City Forening fastelavn på Bredegade Torv midt i Aalborg.

Lagkagehuset uddeler fastelavnsboller til udklædte børn og der er samtidig varm kakao. Arrangementet er gratis.

Der vil være 2 tønder til hhv. 4-8 årige og 9-14 årige og der vil selvfølgelig være kåring af KATTEKONGE- og DRONNING.

Efter tøndeslagningen er der skattejagt i hele midtbyen hvor man vil kunne finde bogstaver i byens butikker og deltage i konkurrencen om en helt masse fede præmier.

Hvornår: Lørdag d. 22. februar fra kl. 10.00
Hvor: Bredegade Torv

Du kan se hele programmet her

Fastelavn i Musikkens Hus

Tag børnene med til fastelavnsfest i Musikkens Hus søndag den 23. februar kl. 11.00, hvor der vil være underholdning for både store og små.

Musikkens Hus inviterer traditionen tro indenfor til tøndeslagning, udklædning og kåring af årets kattedronning og kattekonge.

Ved tøndeslagningen bliver børnene opdelt i grupper af 0-3 år, 4-7 år og 8-12 år, og billetter kræves kun for de børn, der deltager i tøndeslagningen. Med i billetprisen vil der også være én slikpose til hvert barn.

Musikkens Spisehus vil desuden sørge for lidt godt til ganen, hvor der vil være mulighed for at købe fastelavnsboller, saftevand og kaffe.

Hvornår: Søndag d. 23. februar fra kl. 11.00
Hvor: Musikkens Hus
Læs mere og køb billet til 35 kr. her

Fastelavn i Urban City

Der afholdes fastelavnsfest i Råt&Godt på lørdag d. 22 februar.

Børn og barnlige sjæle er velkomne, når man igen i år slår ”ræven af tønden”.

Kom gerne udklædt, for de kårer årets udklædning – og selvfølgelig årets rævekonge og –dronning!

Jonny Hefty aka Muggen RÆV – gadekunstner har igen i år været så venlig at dekorere vores fastelavnstønder, som er en gave fra Føtex Eternitten.

Alle kan være med, og det er gratis at deltage! Der er masser af aktiviteter for store og små, bl.a. tegne- og dubloområde til børn samt bordfodbold og brætspil til de lidt ældre.

Hvornår: Lørdag d. 22. februar fra kl. 10.00
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Mere info her

Fastelavnsfest i kulturhuset A2

Kulturhuset A2 og Aalborg Citykirkes børneforening afholder fastelavnsfest, og alle er inviteret.

Tag hele familien afsted, og klæd gerne børnene eller alle ud.

Sammen skal man slå katten af tønden, konkurrere, kåre de bedste udklædninger, spise fastelavnsboller og hygge.

Det bliver en sjov og festlig eftermiddag, og den er helt gratis.

Hvornår: Søndag d. 23. februar fra 13.30
Hvor: Kulturhuset A2, Riihimækivej 6, 9200 Aalborg

Fastelavnsfest med besøg fra Pirates-spillere

Tag afsted på lørdag for at slå katten af tønden på Trekanten.

Børnene deles op i tre grupper – små – mellemstore og store, og tønderne er dimensioneret efter det.

Der er selvfølgelig slik til alle og kroner til kattekonge eller kattedronning – og så en præmie til den flotteste drenge og pige udklædning.

Der kommer også besøg af af ishockeyspillere fra Aalborg Pirates som led i CoolEast samarbejdet.

Arrangementet er gratis. Alle er velkomne. Det er ikke nødvendigt at melde sig til.

Hvornår: Lørdag d. 22. februar fra kl. 11.00
Hvor: Trekanten – Bibliotek og kulturhus, Sebbersundvej 2a

Vind medlemsskab de næste 15 år: Fitness World fejrer fødselsdag med vild konkurrence

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

For 15 år siden slog Fitness World for første gang dørene op og bød danskerne inden for til fitness, cardio og styrketræning.

Der har været en enorm udvikling på området. I dag er fitness blevet allemandseje, og Danmarks største fitnesskæde har nu fokus på at skabe sunde vaner, fællesskab, balance og mental sundhed.

De 15 år og den flotte rejse fejres nu i stor stil i de forskellige Fitness World afdelinger i Aalborg, hvor medlemmerne kan vinde et 15-års medlemskab.

Det skriver Fitness World i en pressemeddelelse.

Fitness World har i dag 10 centre fordelt i Aalborg-området og Nørresundby.

Skal være en fødselsdag for medlemmerne

Majken Westergaard centerleder i FW på Eternitten, står blandt andet parat til at tage imod de lokale medlemmer, der ønsker at deltage i festlighederne.

“Fødselsdagsugen her i Aalborg skal bruges på at lave flere forskellige tiltag og begivenheder for vores kunder.

De fortjener også at blive fejret, for det er dem, der er med til at skabe den gode stemning i centret dag efter dag.

Vi skal blandt andet spille ’cardio-banko’, hvor der bliver sat bankoplader op på cardio-maskinerne, så folk kan vinde små præmier, mens de fortsætter deres sunde vane,” siger Majken Westergaard.

I løbet af fødselsdagsfejringen vil fire heldige medlemmer af Fitness World vinde et 15 års medlemskab til Fitness World.

For at deltage skal man enten følge med i konkurrencerne inde på Fitness Worlds sociale medier eller deltage i fødselsdagsudfordringen i Fitness World app’en i løbet af uge 8 eller 9.

Aalborgenserne er vilde med holdtræning

Siden 2005 har udviklingen og interessen inden for fitness været stor, og i dag har Fitness World medlemmer i alderen fra 14 til 90 år.

Særligt i centret på Eternitten oplever centerleder Majken Vestergaard, at medlemmerne er vilde med holdtræning:

“Hos Fitness World i Eternitten oplever vi, hvordan folk bare er vilde med holdtræning. Jeg tror, det er det sociale aspekt ved holdtræning – og det at man er flere sammen om det – der gør, at det er så stort, som det er.

Det viser også godt den tendens, der har været inden for fitness, hvor det er blevet en mere social aktivitet end tidligere,” siger Majken Westergaard.

Du kan deltage i Fitness World konkurrencen her uanset om du er medlem eller ej.