Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild kokke-kamp: Fem nordjyske top-kokke skal dyste i København

Af Michael Qureshi
De fem dygtige kokke der skal repræsentere Nordjylland. Fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus),  Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion)
Foto: Leerbech
De fem dygtige kokke der skal repræsentere Nordjylland. Fra venstre Mikkel Jensen (Rusk), Frederik Martinsen (Svinkløv), Mads Hyllested (Applaus), Simon Emil Christensen (Fyrklit), Søren Birch (Fusion) Foto: Leerbech

Lørdag den 20. august spiller AaB mod FC København i Parken.

Men på samme tid finder et andet Nordjylland Vs København brag sted ikke mange kilometer fra Danmarks nationalstadion.

migogaalborg.dk kan i dag som første medie fortælle, at fem af Nordjyllands toprestauranter sender deres profiler afsted til en direkte kokke-dyst mod fem af Københavns bedste restauranter.

En cook-off som skal afholdes i Kødbyen på Vesterbro i forbindelse med messen Copenhagen Cooking & Food Festival.

Det er Nordjylland, der udfordrer, og derfor skal der dystes på nordjyske råvarer. Det er virkelig et spændende og stjernebesat mandskab, der sendes afsted mod København til regionskampen.

Teamchef bliver Mads Hyllested, der åbnede en af Aalborgs hotteste restauranter Applaus i foråret. Han er tidligere kok på Michelin-restauranten Søllerød Kro.

Med sig har han på holdet stærkt selskab af Mikkel Jensen fra Restaurant Rusk, Søren Birch fra Fusion, Frederik Martinsen fra Svinkløv Badehotel og Simon Emil Christensen fra Restaurant Fyrklit.

De fem restauranter regnes alle for at være blandt de allerbedste spisesteder i hele Nordjylland. Så selv om de københavnske modkandidater er Michelin-bejlere, så vurderes der at være lige så høj kvalitet på det nordjyske hold.

Det tegner altså til at blive en rigtig tæt kamp.

De to hold får hver en kurv med nordjyske råvarer, fisk og skaldyr. Derefter skal de på en to og en halv time planlægge og eksekvere fire anretninger til et skarpt dommerpanel. Maden skal laves på den store scene i Kødbyen foran publikum.

Det københavnske hold består af top-kokke fra restauranterne Søren K, Nimbs Terrasse, AOC, BØF og Clou.

Mads Hyllested fra Applaus mener, at den kommende kokke-dyst mellem Nordjylland og København er en perfekt måde at eksponere kvaliteten på gastronomien i begge dele af landet.

“Cook-off’en til Copenhagen Cooking skal promovere københavnsk og nordjysk gastronomi. Vi vil gerne øge kendskabet til faget og den passion, vi alle lægger i det.

Gastronomi er jo blevet en kunst og at spise ude er også for oplevelsens skyld og ikke blot mætheden. Vi håber, at Cook-off’en kan øge denne tendens, da det kan have stor værdi, især for Nordjylland.”

Hvad er din forventninger til selve konkurrencen?

”At skulle konkurrere mod vores fem københavnske kolleger bliver en fest. Vi kender hinanden. De er vildt dygtige, og kampen bliver hård. Men vi går selvfølgelig efter at tage sejren.”

Således lyder det fra den nordjyske holdkaptajn.

VisitNordjylland er blandt den stærke kreds af støtter til det nordjyske mandskab, der drager til kamp i København. Her er direktør Lars Enevold Pedersen ovenud begejstret for initiativet.

”Det er vigtigt for nordjysk turisme, at vi markerer, at der også er gastronomi af høj kvalitet uden for København. Det er en ny måde at markedsføre Nordjylland på i forhold til de mange fantastiske gastronomiske oplevelser og ikke mindst fødevarer, man finder heroppe. Vi hylder alle initiativer, hvor man tænker lidt ud af boksen,” siger Lars Enevold til migogaalborg.dk

Det er ikke altid let for VisitNordjylland at få formidlet til det øvrige Danmark og i udlandet, at Nordjylland også byder på store restaurantoplevelser.

”Det er nogle gange lidt op af bakke at komme til orde i den nationale presse og få fortalt de her kvalitetshistorier. På den her måde kan vi få vist flaget og skabe noget opmærksomhed omkring, at der findes masser af gastronomisk kvalitet uden for de to største byer og ikke mindst i Nordjylland,” lyder det fra Lars Enevold Pedersen, direktør VisitNordjylland.

Techcollege Aalborg er også med til at skabe rammerne for det nordjyske restaurant-hold. Skolen lægger blandt andet lokaler til de træningspas, som det nordjyske hold skal igennem op til selve kampen den 20. august.

Uddannelseschef Marianne Holmsgaard er sikker på, at de deltagende nordjyske stjerne-kokke kan inspirere unge med drømme om at nå til tops i den branche.

“De konkurrerende kokke er ”lokale helte” og forbilleder for mange af vores elever, og eleverne vil helt sikkert finde det inspirerende at se kokkene træne som hold. Det er vigtigt for os at have konstant dialog med branchen og følge den gastronomiske udvikling på nærmeste hold. Det får vi mulighed for her, hvor nogle af de dygtigste kokke viser de nyeste teknikker og tendenser.”

Hvad er det for nogle spændende ting I ser fra jeres stol omkring denne event?

“Det er et rigtig godt initiativ, fordi et tæt samarbejde mellem alle aktører er helt afgørende, hvis Aalborg og Nordjylland skal op i den gastronomiske superliga, som vi gerne vil og har potentialet til. Jeg er overbevist om, at nordjyderne vil give hovedstaden kamp til stregen, da kokkene er utrolig dygtige og kreative, og har nogle unikke lokale råvarer at gøre godt med. Dette samarbejde kunne blive starten på noget større.”

migogaalborg.dk er stolte over at være mediepartner for det nordjyske hold, der sendes afsted til dysten i København. Vi vil de kommende fire uger sætte stor fokus på eventet, som vi ser som et stort skridt i retning af den eksplosive udvikling der er på den gastronomiske kvalitet i Aalborg og i resten af Nordjylland.

Vi præsenterer de kommende uger portrætter af de fem nordjyske stjerne-kokke. Mads Hyllested fra Applaus havde vi dog allerede fat i, da vi lancerede vores medie 30. maj. Læs det store interview her.

Aalborg
Applaus holder til Ved Stranden

Nordjysk stjerne-kok: Han er manden bag hotte Applaus

Samarbejdspartnere

Kruse Development (arrangør)

Nordjyske Restauranter

Visit Nordjylland

Visit Aalborg

Food College

UCN

Food Organisation

migogaalborg.dk

Gastromand.dk

Møllers Fiskeeksport

AB catering

 

Del artikel

Andre læser også