Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Onsdag uddeles Michelin-stjernerne: Får Nordjylland den første nogensinde?

Af Gastromand
Restaurant Tabu
Restaurant Tabu

Af Mads Schytte, Gastromand.dk

Aldrig har der været så meget hype i Danmark omkring Michelin stjerner som i de seneste år.

Vi skal ikke ret mange år tilbage, hvor Michelin Guiden i Danmark var relativt ukendt for den almene dansker.

Siden da har stjernekokke som Rene Redzepi fra Noma gjort sig bemærket med at være kåret til Verdens Bedste Restaurant af San Pellegrino, som kører Top 50 af de bedste af de bedste.

En kåring som også har skabt mere fokus på restauranter i verdensklasse, hvilket skaber fokus på Michelin.

Rasmus Kofoed fra Geranium har ligeledes gjort sig særlig bemærket med sin jagt på guldet til den prestigefyldte konkurrence Bocuse D’or, hvor han som den eneste i verden har vundet bronze, sølv og guld!

Nu er han den første dansker, som modtog hele tre Michelin stjerner i 2016 og i øvrigt denne eneste i Danmark.

Efter disse ildsjæle bragte Michelin helt tæt på Danmark begyndte det først at blive rigtig kendt blandt danskerne.

Stoltheden bredte sig, og Michelin var ikke blot noget fisefornemt som kun få franskinspirerede restauranter havde – Danmark var pludselig også med i feltet, og antallet af stjerner blev øget fra år til år.

Imens vi holder vejret!

Lige nu har der aldrig været mere snak om stjerner, gætterier, rygter og spekulationer, for onsdag den 22. februar er dagen, hvor Michelin kommer med deres bedømmelse af Nordens bedste restauranter herunder Danmark.

Kokke, tjenere, restaurantejere, anmeldere, bloggere, journalister – ja stort set alt hvad der kan kravle og gå holder vejret. Vil der kommer flere, end de nuværende 22 Michelin-restauranter, som i dag kan bryste sig af at være en del af den gamle guide?

Onsdag uddeles Michelin-stjernerne: Får Nordjylland den første nogensinde?

I alt er der drysset 26 stjerner over Danmark – men hvem mister – hvem får – hvem er de nye spillere – hvem er de garvede som holder skansen og sidst men ikke mindst – vælger Michelin Guiden at bevæge sig længere væk end normalt?

Går turen til Fyn denne gang, hvor Falsled Kro er storfavorit til at få deres første stjerne – i hvert fald hvis du skal følge odds fra Danske Spil, som giver sølle 1,25 for dette bet.

Den oversete Perle

Men hvad med Nordjylland og ikke mindst Aalborg? Den nordlige region af Danmark har endnu aldrig fået en stjerne, hvilket kan undre nogle, da Aalborg de seneste år har øget niveauet betydeligt.

Onsdag uddeles Michelin-stjernerne: Får Nordjylland den første nogensinde?
Tabu

Vores konklusion er desværre lidt i den kedelige ende. Vi på gastromand.dk tror ikke, at det bliver i år, at Nordjylland får den eftertragtede Michelin-stjerne.

Vi mener dog, at det er på tide, at Michelin i hvert fald lægger vejen forbi Nordens Paris, så må vi efterfølgende se, om det kan blive til fx en optagelse i Bib Gourmand. Det er rating lavet af Michelin Guiden uden at det udløser en stjerne.

Skulle der lande en Michelin-stjerne i år eller de kommende år, så er storfavoritten Ruths Gourmet i Skagen, som har leveret stabilitet, kvalitet efter de smukke franske traditioner år efter år, og i dag ledes af den dygtige Dennis Juhl.

Onsdag uddeles Michelin-stjernerne: Får Nordjylland den første nogensinde?
Dennis Juhl fra Ruths Gourmet

Et meget lille men alligevel smukt bud kunne også være Villa Vest, som nok er den mest oversete restaurant i Nordjylland. Det er nok usandsynligt, at Michelin nogensinde kommer dertil, men det ændrer ikke ved, at det er en overset perle i Nordjylland.

Bevæger vi os videre sydpå, kommer vi til Vendia i Hjørring, som ud over deres bryghus også har deres tilhørende gourmetrestaurant, hvor Thomas Topholt stod i spidsen for innovative retter, som i flere år satte Vendia Bryghus på Danmarkskortet. I dag er det Lasse Dalsager, der styrer løjerne. (Opdateret 21.38)

Er niveauet højt nok?

I Aalborg er det uundgåeligt at komme forbi Tabu, der med kaptajn Michael ”Miv” Pedersen og sine to stærke styrmænd i form af Søren Birch (tidligere Fusion og Dragsholm slot) i køkkenet og Simon Bjerre-Pedersen (tidligere restaurant RUSK og Norsminde Kro) driver den mest fremtrædende restaurant i Aalborg, som allerede har gjort sig særdeles bemærket hos White Guide.

Næste i rækken kunne være den relativt nyopstartede Restaurant Bühlmann i Aalborg på Hotel Scheelsminde, der bestemt har lagt sig i selen for at være i Top 3 i Aalborg.

Aalborg Bühlmann
Gourmet-teamet i fuld sving på Restaurant Bühlmann i Aalborg

Til sidst er der naturligvis Restaurant Mortens Kro, som år efter år leverer kvalitet på højt niveau.

Problemet er blot, at det er utrolig svært at drive en gourmetrestaurant, og navnlig en som kan tiltrække Michelin, og spørgsmålet er, om niveauet er højt nok i Aalborg?

Der er gode restauranter, og Tabu kommer tæt på, så på den rigtige aften, hvor de er i højeste gear kunne det godt ske.

Onsdag uddeles Michelin-stjernerne: Får Nordjylland den første nogensinde?
Mortens Kro

Problemet er dog et helt andet – er der nok gæster i Aalborg, som vil betale prisen for en fuld aften på en Michelin-stjernet restaurant?

De billigste i København ligger på ca. 1800-2000 kr. så alt inklusiv og med lidt bobler og kaffe skal man finde ca. 4000 kr. for to personer.

Der er ingen tvivl om, at Aalborg nok skal nå dertil, og første skridt er naturligvis, at det rent faktisk udbydes – næste skridt er så, at tiltrække gæsterne.

Det er måske ikke Michelin – men mange nye lækre spisesteder er åbnet i Aalborg

Det boomer på madfronten i Aalborg: Disse nye steder skal du kende

Sct Leopolds Aalborg
De har lækre burgere på Sct. Leopolds

Del artikel

Andre læser også