Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Burger-challenge i Aalborg: Fire burgerbarer på fire timer

Af Redaktionen

Annonce – Artiklen er lavet i samarbejde med Just Eat

Burgerbarer skyder op stort set over hele Aalborg. MigogAalborg inviterede en af vores madskribenter rundt omkring i landet til Dobbelt A, og gav ham en Burger-challenge;

Tag på rundtur på fire af de mest populære burgerbarer i Aalborg – og gør det på fire timer!

Her er hans oplevelser med Tour de Burger i Aalborg;

Grillen Burgerbar

Første stop på min burger-turné er Grillen Burgerbar, der ligger med udsigt til fjord og byliv. Jeg har en wingman med, og vi lader tjeneren vælge for os. Det bliver til en mexicansk inspireret ’The Pablo Project’ med smørbagt brioche-bolle, oksebøf, ost, syltede rødløg, fried jalapeños, mayo og salat.

”Skal der bacon i?”, spørger tjeneren. Ja! Findes der andre svar? Jeg bestiller også onion rings med bbq-sauce, curly fries og estragon-mayo og aioli on the side.

Burger-challenge i Aalborg: Fire burgerbarer på fire timer
Med det hele

Burgeren er stor og pakket ind i papir, der på sommerkæk vis blotter halvdelen af burgeren. Lige til at angribe. Bollen er sprød på ydersiden og blød indvendig, og den holder pænt på det rigelige fyld.

Der er tilpas chilli-spark, og balancen mellem sprødt og snasket er helt perfekt. Bøffen er af ’dry aged beef’, som bestemt ikke betyder tør og gammel. Tværtimod er den saftig og smagfuld, selvom jeg foretrækker en anelse kortere stegning.

De syltede rødløg giver et kærkomment sødt-syrligt touch til de fyldige ingredienser som cremet mayo og hyggeligt klistret ost.

Burger-challenge i Aalborg: Fire burgerbarer på fire timer
‘The Pablo Project’ består med glans

Mine curly fries er sprøde og varme og onion rings så store, at jeg kan bruge dem som armbånd. Saucerne smager hjemmelavet, og især bbq-dressingen holder. Jeg er glad! Opvarmningen er veloverstået, og vi bevæger os få hundrede meter videre i byen til næste stop i vores Burger-Challenge.

Grillen Burgerbar

Ved Stranden 1

Highway 66

I Aalborgs ældste bygning fra 1535 ligger Highway 66. En familierestaurant med burgere af den klassiske skole. Jeg bliver (igen) anbefalet den mexicanske burger, men bestiller i stedet en Bacon Cheeseburger med fritter, der har fået et svirp Tex Mex-krydderi over sig (lidt mexicansk skal det åbenbart være). Der er hjemmelavet pomfrit-dressing med purløg, hvidløg og ”meget hemmelige krydderier” ifølge vores vært, Korosh. Sneaky!

Burger-challenge i Aalborg: Fire burgerbarer på fire timer
Old school bacon cheeseburger med hjemmebagt bolle

Jeg får bestik, men lader det ligge. Burgere bør spises med fingrene, og jeg maser den sammen med det klassiske fingergreb, så safterne sejler ned af mine hænder. Burgerspisning er et frirum fra de pæne manerer og god bordskik. Det skal snaske! Tøjet må jeg vaske, når jeg kommer hjem.

Burger-challenge i Aalborg: Fire burgerbarer på fire timer
En elegant spise

Burgerbollen er tydeligvis hjemmebagt med masser af sesamfrø skødesløst kastet ud over. Lidt som far lavede den, når drengene var alene hjemme. Der er barndomsminder i den her burger, og jeg får lyst til at se Disney Sjov.

Bøffen er grillet og smager af ild – på den gode måde – med tydelige grillmærker og en fin saftighed. Osten forsvinder dog lidt, og der er for meget iceberg.

Men efter min mening er iceberg undervurderet, da det har en saftighed, som få andre salattyper kan matche. Og der er masser af sprød agurk, tomat, rødløg og bacon til at holde salaten i skak.

Brødet falder lidt fra hinanden i kampens hede, men det smovser bare burgeren bedre sammen, så det skal de ikke høre for. Fritterne er sprøde, og mine bukser begynder at stramme lidt, da vi rejser os. Der er heldigvis en lille gåtur til næste stop..

Highway 66

C.W. Obels Plads 3A

Kastet Grill & Burger

Et solidt pomfritkast fra stadion ligger en klassisk grill at typen, der har happy hour på hottere og spillemaskiner i baglokalet. Skønt.

Der er et stort udvalg af burgere med mange forskellige tilvalg og typer af brød. Igen bliver jeg anbefalet en mexicansk inspireret burger (!?), men jeg har stadig lidt jalapeños i skægget og napper i stedet en Greasy George med 150 grams bøf (fås også med 230 gram), iceberg, bløde løg, tomat, pickles og kartoffelrösti med indbygget bacon! Brødet er såkaldt buffalobrød uden sesamfrø, og det er fint ristet.

Burger-challenge i Aalborg: Fire burgerbarer på fire timer
‘Greasy George’ – læg mærke til de bløde løg

Jeg giver fritterne en pause og lader i stedet en gedigen håndværkerhåndfuld sprøde kartoffelskiver støtte op om burgeren på tallerkenen. Det er fin afveksling, især med hjemmelavet bearnaise-mayo.

Burgeren er lidt af en tømmermændsbasker. Sådan en du gerne ville hænge ud med foran Netflix en søndag i regnvejr. Og bløde løg er bare genialt i burger! Min krop er dog begyndt at sige fra, og jeg kan mærke min puls banke lidt for hårdt i halsen.

Men ejeren Louise er sød og serverer en økologisk saft på limeblade og citrongræs. ”Det er kun mig, der kan lide den”, siger hun. Men nu er vi 2, for den er kold og frisk og giver mig styrken til at knappe den øverste knap i mine bukser op og begive mig ud på sidste etape af Burger-Challenge. Bring it on!

Burger-challenge i Aalborg: Fire burgerbarer på fire timer
Måske ikke den klassiske drik til burger, men frisk og sprød

Kastet Grill & Burger

Kastetvej 63

Carl’s. Jr.

Den amerikanske burgerkæde Carl’s Jr. markerer enden på mit burger-eventyr. Jeg beder igen om at få anbefalet en burger, men jeg kender allerede svaret. Igen fravælger jeg den krydrede version og napper klassikeren. Original Big Angus med ost og bacon!

Jeg er ikke ligefrem sulten, men alligevel begynder min mave at rumle, da den frisklavede burger står foran mig. Mine sanser ignorerer fuldstændig den mæthedsfornemmelse, som ellers har haft magten over mig det meste af dagen. Jeg bør nok ikke spise mere, men det er som om, jeg ikke har noget at skulle have sagt. Burgeren ved bedst.

Blød briochebolle med blank, mørkristet overflade, flammegrillet Angus-bøf med let røget og syrlig umami-smag. Frisk iceberg, agurk, tomat – til den lidt bløde side – bacon, ost og ikke mindst pickles og rødløg, som giver de fede fornemmelser lidt tiltrængt kant.

Det er overraskende godt, og alt passer smukt sammen. Som om ingredienserne giver hinanden en highfive og går i ét med hinanden. Ingen kan undværes.

Burger-challenge i Aalborg: Fire burgerbarer på fire timer
Perfekt brioche og rustikke fritter

Jeg får fritter med skræl bevidst efterladt hist og her. Sprøde og varme og med ketchup og pommes frites-sauce til. Jeg er selv mere til mayo, som ikke er helt så sød, men lad fritten dobbelt-dippe i både ketchup og frit-sauce, og alt er godt. Til min overraskelse spiser jeg det hele.

Carl’s Jr.

Hobrovej 450

That’s it. 4 burgersteder på 4 timer. Jeg kan ikke huske, sidst jeg var så mæt. Jeg trænger til et bad, og der er burgerdressing på mine sko. Jeg er færdig med burgere. For i dag.

For Aalborg byder på masser af muligheder for gode burgere af enhver slags. Og lur mig, om ikke sulten igen får mig til at længes efter klassikeren over dem alle.

Næste gang tror jeg dog, jeg bestiller hjemme fra sofaen. Og kun fra ét sted. Max to.

Husk du kan bestille din mad fra hovedparten af Aalborgs Take Away steder på Just Eat 

Del artikel

Andre læser også