Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu en stjernekok går solo i Aalborg: TABU-medejer åbner ny toprestaurant

Af Michael Qureshi
Stjernekokken Kim Jeppesen og hans kæreste Anne-Marie åbner Nam 1. september i Aalborg
Stjernekokken Kim Jeppesen og hans kæreste Anne-Marie åbner Nam 1. september i Aalborg

Det er nærmest historisk, det der sker i Aalborg i 2016.

Det er den ene stjernekok efter den anden, der vælger at åbne deres egne restauranter i 9000. Forleden var det Michael ”Miv” Petersen fra CanBlau, der meldte om, at han genåbner TABU.

Tidligere på året åbnede stjernekokken Mads Hyllested Applaus. Til august kommer Brødrene Price på CW Obels Plads. Restaurant-branchen er i eksplosiv udvikling i byen.

Nu kan MigogAalborg helt eksklusivt fortælle, at den tidligere medejer af netop TABU, Kim Jeppesen, er på trapperne med en ny toprestaurant, der kommer til at ramme et kulinarisk topniveau, som vil matche in-steder landet over.

Navnet bliver Nam Social Dining & Drink og åbnes i lokalerne på Vesterbro 74.

31-årige Kim Jeppesen er tidligere medejer af TABU, som trods adskillige stjerne-anmeldelser lukkede tidligere på året.

Nam Social Dining & Drink åbner han sammen med sin kæreste Anne-Marie Menendez. Hun er uddannet cand.it i interaktive digitale medier og vil stå primært for det administrative, mens Kim tryller i køkkenet.

Kim Jeppesen siger til MigogAalborg om den kommende restaurant;

”Konceptet er social dining. Det går i al sin enkelhed ud på, at man hos os får nytænkende kvalitets “delemad” og drikkevare. Der vil være et rask tempo og god lyd på musikken. Det skal være et sted, hvor man kan mærke pulsen, hygge sig og nyde en god aften. Om man skal fejre sin mors fødselsdag eller videre i byen med vennerne.

Hvad er det for et projekt, I selv synes I stabler på benene?

“Det drejer sig om at skabe et sted, hvor man kan få en super smags- oplevelse for relativt få penge. Det handler om at bringe noget på bordet, som vi føler, vi kan bidrage med. Det er en kombination af det overraskende og til tider mere sikre element. Mest af alt er det her, hjertet brænder for. Det at skabe gode oplevelser for den enkelte gæst. At man hos os samles om maden, vinen og hyggen. Dét er essensen hos Nam. Et uformelt måltid uden så mange højtidlige dikkedarer.

Hvordan ser I på, at der åbner så mange toprestauranter i Aalborg pludselig?

“Vi ser det som meget positivt med de mange nye steder. Da det især også virker til, at det er mere kvalitetsbevidste steder som åbner. Det må også være et klart signal om aalborgensernes trang og lyst til at søge det bedre produkt. Om ikke andet må vi sige, at vi som restauratører i hvert fald tror på Aalborgenserne.

Vi skiller os dog ud fra mængden i vores concept, da vi vil servere en lidt anden type mad, end hvad man typisk ser. Vi vil kombinere det nye nordiske med det asiatiske køkken, som selvfølgelig tager afsæt i min baggrund med dansk mor og vietnamesisk far.

Hertil vil et måltid her hos os primært deles, og man er mere sammen om måltidet. Det er det uformelle, men samtidig madoplevelsen hos os, det handler om. Dertil ligger vi os i et prisleje, hvor det er til at komme til, hvis ikke hver uge så måske et par gange om måneden.

For dem som måske ikke lige kender til din baggrund. Kan du så præsentere dig selv?

“Jeg er 31 år. Halv dansk og halv vietnamesisk. Opvokset i Frederikshavn indtil turen gik til Hovedstaden. Startede kokkekarrieren i en alder af 14 år i køkkenet på Scandic i Frederikshavn. Blev uddannet kok i 2007 på en mindre fransk gourmet Restaurant i København. Under bla. David Johansen fra Kokkeriet. Udtaget til Kokkelandsholdet for kokke under 24 år i 2006.

Har tidligere været køkkenchef hos Fusion i Aalborg tilbage i 2012. Nu tæller fortiden en baggrund som medejer af bla. Tabu i Aalborg og Veto i Århus. Tabu blev bla. nomineret til årets nye restaurant i White Guide 2015. Vandt sidste år Kartoffelprisen.

Du har jo været medejer af TABU, som nu er lukket. Da TABU lukkede blev der smækket med døren fra en af dine partnere, som mente, at Aalborg hellere ville have buffet end gourmet! Hvad tænker du om det?

“Til at starte med vil jeg ikke kalde os en Nam for en gourmet-restaurant. Egentlig synes jeg også ordet gourmet er lidt forældet eller måske nærmere lidt for alment brugt. En coktailpølse på glas, som du finder i supermarkedet, kan jo nærmest være en gourmet pølse efterhånden. Nok om det!

Da Tabu lukkede var jeg ikke længere en del af det og havde ikke været det siden december 2015. En udtalelse, som den der blev offentliggjort, er et meget godt symbol på, hvorfor jeg trak mig fra ejerskabet. Selvindsigten var simpelthen ikke eksisterende hos mine partnere i det.

Jeg mener bestemt Aalborg er klar til, at vi kan være med til at hæve niveauet på den gastronomiske scene,” siger Kim Jeppesen.

Når restauranten åbner 1. September bliver det udelukkende en aftenrestaurant i første omgang. Til gengæld bliver der en take-away del på konceptet.

”Vi har valgt at tilføje en Take-out del til restauranten, da vi mener, at kvalitets take-away er en kæmpe mangelvare i byen. Vores take-away menu vil afspejle sig i restaurant-menuen,” siger Kim Jeppesen.

Anders Damn Christensen fra Gastromand.dk siger om det nye spændende koncept.

”Jeg synes, det er en ekstremt spændende tilføjelse til den boomende restaurant-scene i Aalborg. Kim har sin helt egen stil, der ikke fås andre steder i Danmark. Han formår at kreere nogle små smukke smagsbomber, ofte med en god portion syre, når han kombinerer klassisk gastronomi med små asiastiske twist. At restauranten får en take-away del er en kæmpe bonus. Jeg var pjattet med hans mad på VETO i Aarhus, ” forklarer Anders Damn Christensen.

Når Gastromanden skal forsøge at sammenligne med andre lignende steder, konstaterer han tørt;

”I Aalborg kan konceptet vel bedst beskrives som Applaus møder Fusion i en fræk 69’er.”

Fik I læst interviewet med stjernekokken Mads Hyllested, der har åbnet trendy Applaus?

Nordjysk stjernekok: Han er manden bag hotte Applaus

Fik I læst om Sinne og Peters vilde start på SushiMania-imperiet – til august Danmarks største Sushi-kæde?

Den vilde historie bag Aalborg-parrets imperium: Sinne kunne slet ikke lide Sushi

Del artikel

Andre læser også