Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En aften ombord på Prinses Juliana: En flydende gourmetoplevelse

Af Michael Qureshi

Af Ditmerk Kiis

Ved Vestre Havnepromenade i Limfjorden ligger det tidligere hollandske skoleskib Prinses Juliana og byder på flydende brasserie og gourmet.

Jeg har tidligere besøgt restauranten – mange gange og senest i ugen før – fordi de autentiske maritime omgivelser, den afdæmpede klassiske musik, og de afgrænsede private båse giver sublime rammer for en hyggelig og intim aften.

Aalborg Juliana

 

Ved ankomst til restauranten anviser vores tjener Mille et af bordene med fjordudsigt og der breder sig en afslappet og fredfyldt stemning imens menuen inspiceres.

Menuen består som altid af en månedsmenu med 4 retter for 355.-, 3 for 295.- eller 2 retter for 235.- samt en ala carte menu med Juliana klassikere som den velkendte oksemørbrad med håndskårne fritter eller helstegt rødspætte.

3 retters månedsmenu

Vi vælger den 3 retters månedsmenu med tilhørende vinmenu og sætter os mageligt tilbage i de behagelige sæder hvor der serveres lunt hjemmebagt malt- og ciabattabrød med tilhørende kærnemælksrørt smør.

Duften af det lune brød skruer med det samme op for appetitten, imens der kigges ud over det skvulpende vand.

Første ret er råmarineret kulmule med asparges, hollandaise, havgusost af Arla Unika og krydderurter. Kulmulen var veltilberedt og blev fint ledsaget af aspargesen der havde bevaret tilpas med sprødhed, samt en fed klassisk hollandaise.

Det der dog i høj grad endte med at bære retten var den enormt lækre havgusost der, med noter af karamel og sommerblomster, skabte en elegant overgang til vinen, en mineralsk Riesling fra Alsace.

Da vi havde spist retten konstaterede vi begge én væsentlig mangel, der manglede ganske enkelt fisk, og dette var desværre erstattet med uendelige mængder brøndkarse, der ikke bidrog synderligt til retten hverken smagsmæssigt eller æstetisk.

En aften ombord på Prinses Juliana: En flydende gourmetoplevelse

Værd at vente på i 20 timer!

Hovedretten ankom efter tilpas ventetid, og jeg var spændt! Efter fortælling om tilberedningstid på over 20 timer blev vores BBQ glaserede spoleben serveret med sprøde bønner.

Vi tilgav hurtigt forrige servering mangel på fisk, for her var rigeligt kød. Det trævlede kød smagte eminent og kunne uden problemer skilles af med gaflen, i sandhed en connoisseur version af den klassiske pulled pork.

En aften ombord på Prinses Juliana: En flydende gourmetoplevelse

BBQ glazens duft og smag var gennemtrængende og man fornemmede timerne og det eminente håndværk der lå bag. Den var dog en kende for tynd til min smag for at kunne kategoriseres som en glace.

Bønnerne gav retten en tiltrængt og nødvendig kontrast med både farve og knas, brøndkarse mængden fandt jeg dog igen værende uforholdsmæssig stor.

En aften ombord på Prinses Juliana: En flydende gourmetoplevelse

Til at ledsage den lækre hovedret, fik vi en tør og raffineret italiensk ripasso fra Valpolicella der smagte igennem af solbær og mørk chokolade.

Finurlig G&T

En aften ombord på Prinses Juliana: En flydende gourmetoplevelse

Til at slutte aftenen af på skulle vi smage en nyfortolkning af min go-to drink nr et – gin og tonic! Så sammenligningsgrundlaget skulle være på plads.

Imens vi ventede på retten præsenterede Mille os for aftenens anden Riesling, denne gang skulle vi smage en sød og frugtig tysk vin fra Pannebecker, interessant men aldeles velvalgt alternativ i stedet for de vanlige dessertvine.

Kort efter ankom vores gin&tonic der bestod af et tonic spejl, en agurkesorbet tilsmagt med gin, hvid chokoladeganache?, hvid chokolade knas og en farverig limeolie.

Tankerne sporede mig med det samme imod min gamle ven Hendrick’s, da agurkesorbenen og tonicspejlet knaste og jeg smilte veltilfreds.

Den hvide chokoladegrenage bidrog med den nødvendige sødme og det hele blev perfekt afrundet af syren fra limeolien og skovsyren. Det eneste jeg savnede ved retten var dog en kraftigere implimentering af enebær.

En aften ombord på Prinses Juliana: En flydende gourmetoplevelse

Alt i alt kan man sige om Prinses Juliana, at man spiser enestående godt for prisen og samtidigt sidder i hyggelige og autentiske omgivelser der drager en tilbage igen og igen. Man spiser spiser her ikke kun for maden, men for oplevelsen!

Ditmer Kiis er ny i feltet af madeksperter på migogaalborg.dk – med det enorme boom på nye madsteder i Aalborg, så har det været nødvendigt at supplere Gastromand’s restaurantbesøg. Ditmer Kiis rejser efter gourmetoplevelser og har Instagram-profilen Oleogustus med fokus på lækker mad.

En aften ombord på Prinses Juliana: En flydende gourmetoplevelse

Seneste restaurantbesøg fra MigogAalborg

[numblock num=”” style=”3″]En aften på Bistro V: En parade af gourmetburgere og klassiske bistro-retter[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Rusk: Passion og kærlighed til Nordjylland i maden[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand tester MEAT at Home: Take Away for ægte kødelskere[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger CANblau: Er de stadig tapaskongerne af Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Applaus: 10 retter som du ikke har fået det før i Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Chido: Aalborgs nye hippe mexicaner[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger We Feat: Du bliver mæt med god samvittighed[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger La Locanda: Jagten på Carlos succesopskrift[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Maggie Mae: Til alle jer der elsker pandekager[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger El Mariachi: Et frækt nyt mexicansk sted i Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand tester smørrebrød på Mortens Kro: Den glemte Take Away[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Holy Cow: Aalborgs nye burger-restaurant[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøger Wildebeest: Det nye hotte sted på Østerbro[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Aalborgs nye hit: NAM er fingerfood i topklasse[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Vaca: Mexicansk mad der sparker r..l[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Peace Take away: De små detaljer gør en kæmpe forskel[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder det nye Tabu: Et nordjysk mesterværk[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand besøgte Den Bette Kro: En dag i Krofatters lystige tanker[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Rositas Bistro: Rygterne talte sandt – en lille perle i byen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder Brdr. Price: Det er som skabt til Aalborg[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder: Bravo Landmad – det her holder hele vejen[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder nyt hot sted i Aalborg: Caspars har potentiale[/numblock]

[numblock num=”” style=”3″]Gastromand anmelder We Do Burgers: Det har Aalborg manglet[/numblock]

Del artikel

Andre læser også